Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 48)

 • Nationale voorleesdagen Bekijk details

  17 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er van alles te doen in de bibliotheek om vooral het plezier van voorlezen te laten ervaren. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! In de bieb inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

 • Start Nederland Leest Bekijk details

  25 oktober 2022

  In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal?

 • Bibliotheek is dementievriendelijk Bekijk details

  21 september 2022

  Op Wereld Alzheimerdag, woensdag 21 september, ontving de Bibliotheek Amstelland uit handen van de Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen, het certificaat ‘Dementievriendelijke Bibliotheek’

 • Feestelijke opening Bieb Uithoorn Bekijk details

  23 augustus 2022

  “De spiksplinternieuwe bieb in Uithoorn gaat bijna open!” Een tijdlang riepen we dit enthousiast. Met iedere spijker die in de muur werd geslagen en met elk likje verf kwam de opening dan ook dichterbij. Maar sinds kort roepen we, minstens zo enthousiast: “De nieuwe bieb ís open!”

 • Nieuw: de Boekstartspaarkaart Bekijk details

  2 augustus 2022

  Speciaal voor ouders van kinderen t/m 3 jaar oud is er nu de Boekstartspaarkaart! Daarmee spaar je elk 10e Bieb-bezoek dat je een boekje leent een leuk cadeautje voor je kind. 

 • Maakplaats: leer programmeren met een Arduino Bekijk details

  13 juli 2022

  Deze zomervakantie, op woensdag 17 en 24 augustus, geeft Wail Kherrazi (14) de workshop Bouw en programmeer een Corona 1,5 meter afstand-melder, in de Maakplaats van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Met een Arduino (een klein board met programmeerbare elektronica) bouwen en programmeren de deelnemers een afstand-apparaat, dat piept als je te dicht bij iemand staat.

 • De Bieb en de kinderopvang Bekijk details

  30 juni 2022

  Ook in de Kinderopvang is de bieb kind aan huis. De bieb werkt al lang samen met de Kinderopvang, om (voor)leesplezier en dus taalontwikkeling te stimuleren. Kijk het filmpje en laat je inspireren.

 • Een onbezorgde zomer Bekijk details

  28 juni 2022

  Heel veel titels om uit te kiezen, een langere uitleentermijn, zomerse activiteiten en de bingo om jouw kinderen nog meer aan het lezen te krijgen!

 • Kick-off gloednieuwe Leesmonsterclub Bekijk details

  21 juni 2022

  Tijdens een speciale Leesmonstersmiddag in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein hebben kinderen tussen de 7 en 12 jaar met elkaar de nieuwe Leesmonsterclub opgestart.

 • World of Books - swap books from all over the world Bekijk details

  13 juni 2022

  Heb jij hem al gezien, die prachtige nieuwe kast in de jeugdhoek van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein? Sinds kort staat naast het voorleestheater de World of Books, een mooie kleurrijke kast. Deze kast willen we gaan vullen met kinderboeken in allerlei verschillende talen en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.

Paginanavigatie