Resultaat 1 - 10 (van 137)

• Nieuw: de Boekstartspaarkaart Bekijk details

2 augustus 2022

Speciaal voor ouders van kinderen t/m 3 jaar oud is er nu de Boekstartspaarkaart! Daarmee spaar je elk 10e Bieb-bezoek dat je een boekje leent een leuk cadeautje voor je kind.

• Maakplaats: leer programmeren met een Arduino Bekijk details

13 juli 2022

Deze zomervakantie, op woensdag 17 en 24 augustus, geeft Wail Kherrazi (14) de workshop Bouw en programmeer een Corona 1,5 meter afstand-melder, in de Maakplaats van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Met een Arduino (een klein board met programmeerbare elektronica) bouwen en programmeren de deelnemers een afstand-apparaat, dat piept als je te dicht bij iemand staat.

• De Bieb en de kinderopvang Bekijk details

30 juni 2022

Ook in de Kinderopvang is de bieb kind aan huis. De bieb werkt al lang samen met de Kinderopvang, om (voor)leesplezier en dus taalontwikkeling te stimuleren. Kijk het filmpje en laat je inspireren.

• Een onbezorgde zomer Bekijk details

28 juni 2022

Heel veel titels om uit te kiezen, een langere uitleentermijn, zomerse activiteiten en de bingo om jouw kinderen nog meer aan het lezen te krijgen!

• Kick-off gloednieuwe Leesmonsterclub Bekijk details

21 juni 2022

Tijdens een speciale Leesmonstersmiddag in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein hebben kinderen tussen de 7 en 12 jaar met elkaar de nieuwe Leesmonsterclub opgestart.

• World of Books - swap books from all over the world Bekijk details

13 juni 2022

Heb jij hem al gezien, die prachtige nieuwe kast in de jeugdhoek van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein? Sinds kort staat naast het voorleestheater de World of Books, een mooie kleurrijke kast. Deze kast willen we gaan vullen met kinderboeken in allerlei verschillende talen en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.

• Workshop voor kinderen uit Oekraïne Bekijk details

19 mei 2022

In samenwerking met lokale partners geeft de Bibliotheek Amstelland deze maanden speciaal voor Oekraïense kinderen diverse workshops.

• Kinderen versneld bijgespijkerd Bekijk details

12 mei 2022

Ook vandaag is de teruglopende leesvaardigheid van kinderen weer in het nieuws.

• Nieuwe boekstartcoaches! Bekijk details

13 april 2022

Dankzij de Gemeente Amstelveen, Gemeente Aalsmeer en Gemeente Uithoorn en de GGD Amsterdam kunnen collega's Lieke, Caroline en Hannelore van de Bibliotheek Amstelland op drie consultatiebureaus als Boekstartcoach advies geven over voorlezen en taalontwikkeling!

• De Bieb leidt voorleescoördinatoren op Bekijk details

13 april 2022

Voldoende leeskilometers maken is een grote uitdaging voor kinderen die nu opgroeien. De Bibliotheek wil het plezier in lezen vergroten, samen met het onderwijs en andere organisaties waar kinderen en ouders komen. Dit doen we onder andere door het opleiden van voorleescoördinatoren.

Paginanavigatie