Vacatures

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie; 7 dagen per week open, 4 vestigingen in 3 gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Kortom het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Het doel:
De bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van haar werkgebied.

De inzet: pro-actief cultureel ondernemerschap vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie.
De merkwaarden van de bibliotheek zijn daarbij leidende principes: plezier, zelfontplooiing en verbinding.

Onze belofte: De Bibliotheek maakt je rijker!

Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:

2x Adviseur Informatie en Media


Wij zoeken twee Adviseurs Informatie en Media:

Rol 1. Specialisme educatie en maakplaats of

Rol 2. Specialisme programmering en hospitality

Met 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale, innovatieve en culturele activiteiten voor jong en oud is de Bibliotheek Amstelland het platform voor kennis en cultuur in de regio. We zijn 7 dagen per week open met 4 vestigingen in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Onze organisatie is volop in transitie, van collectie naar connectie waaronder educatie en programmering. We bieden een aantrekkelijk publiek programma voor de doelgroepen kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een sociaal economische achterstand en zelfredzame volwassenen.  Daarnaast bieden we aan alle scholen en instellingen in de regio lessen op het gebied van leesplezier en digitale geletterdheid aan. 

Wij zijn een laagdrempelige en onafhankelijke voorziening en kiezen voor delen. Het delen van onze deskundigheid met onze leden en het samenwerken met (maatschappelijke) organisaties die kunnen bijdragen aan onze kernfuncties. Lezen, leren, informeren, kunst & cultuur en ontmoeting & debat. 

We zoeken niet één maar twee nieuwe collega’s. Beiden toppers in de publieke dienstverlening maar met een ander specialisme en talent. 

Wat is je kerntaak? 
De medewerkers van het team Publieke Dienstverlening zijn eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers, leden en klanten van onze vestigingen en zorgen voor een prettig verblijf. Hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd in onze bezoeker. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen, zo kan je inspelen op de behoefte van de klant en de klant echt een stap verder brengen. Jij zet jouw enthousiasme, deskundigheid en gevoel voor service in op:

• Advisering aan de individuele klanten bij leesplezier, taalbevordering, algemene ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid.
• Advisering van klanten over digitale informatiebronnen en media.
• Ondersteuning van de bezoekers bij service- en wegwijsvragen, leert hen de catalogus en de zelfservicemogelijkheden van de website kennen en helpt bij het gebruik van apparatuur. 
• De beantwoording van complexe informatievragen. Je bent in staat om hierbij digitale en landelijke mogelijkheden te benutten (databanken, IBL etc).
• Administratieve handelingen en ondersteuning bij het ledenadministratieproces en het uitleenproces. 
• Het aantrekkelijk presenteren van de collectie.
• Het verkopen van het assortiment zowel de abonnementen als de overige diensten zoals lessen en programmering. 

Wat neem je mee?
• Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding, bij rol 1 bijvoorkeur gericht op onderwijs of media bij rol 2 gericht op dienstverlening en hospitality.
• Je kunt goed uitleggen en omgaan met verschillende doelgroepen, van kinderen, pubers tot senioren.
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een flexibele instelling en ervaring met projectmatig werken. 
• Je hebt ervaring met advies en verkoop. En bent daarin resultaatgericht en ambitieus. 
• Je bent ook beschikbaar voor werk in de avonden en het weekend. 
• Je hebt een rijbewijs.

Naast je kerntaak is er ruimte voor ontwikkeling van je talent en krijg je een extra rol. 

Wat is jouw talent?

Rol 1. Educatie Maakplaats Maker

• Je bent een digital native en een echte storyteller.
• Je bent bijna of pas afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit en hebt een passie voor (digitale) fabricage, nieuwe technologieën en maakonderwijs.
• Je hebt didactische vaardigheden op zak, en aantoonbaar ervaring met  21ste-eeuwse vaardigheden, zoals informatievaardigheden, ICT basisvaardigheden en mediawijsheid.
• Je wilt 21st century skills toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.
• Je hebt affiniteit met techniek en komt graag in contact met creatieve ondernemende volwassenen en kinderen.
• Je hebt geen gespreid bedje nodig, eigen inbreng wordt gewaardeerd.
• Je vindt het leuk om een klas vol enthousiaste leerlingen te begeleiden, bijvoorbeeld bij het maken van hun eigen 3D-print of green-screen film.
• Je gelooft in de kracht van leren én ontdekken. En bent ondernemend en nieuwsgierig. 

De maakplaats is een initiatief van de Bibliotheek Amstelland waarbij kinderen en jongeren uit de buurt kunnen kennismaken met digitale technologie. Leren door te maken, dat is het principe waar de maakplaats op inzet. De maakplaats is op dit moment wekelijks open in Amstelveen en vanaf het najaar gaat de maakplaats on tour naar Aalsmeer en Uithoorn. We hebben de ambitie de maakplaats uit te breiden tot een vast onderdeel van de dienstverlening. De verdeling van je uren frontoffice en maakplaats kunnen hierdoor in de tijd wijzigen. Naast de maakplaats geven we veel lessen in de bibliotheek en op scholen op het gebied van leesplezier. Ook voor het geven van lessen ben je inzetbaar. 

Rol 2. Programmering en hospitality
• Je gevoel voor gastvrijheid is sterk ontwikkeld en je gaat voor een 9+ ervaring van jouw gasten.
• Je gaat respectvol om met onze gasten en wilt niets lever dan ze een ultieme beleving geven.
• Je vindt het geweldig om anderen te helpen; aantoonbare ervaring in de hospitalitybranche is een pré. Je hebt bv een hotelschool opleiding. 
• Je hebt oog voor detail.
• Je vindt het leuk om culturele bijeenkomsten te (helpen) organiseren en te faciliteren.
• Je bent betrokken bij het sociaal domein en krijgt energie van het geven van workshops, trainingen en bv spreekuren op het gebied van taal en zelfredzaamheid.

De missie van de bibliotheek is de maatschappij verbeteren door kennis creatie te faciliteren in de community ’s van zijn of haar gemeenschap. De behoefte van mensen om met elkaar in gesprek te gaan, om vragen voor te leggen, elkaar waar nodig te helpen en te inspireren. De behoeft om de plek waar je woont beter te leren kennen, sociale contact te ontwikkelen en t onderhouden. Mee te doen met dingen die lokaal gebeuren. Dit kunnen tijdelijk of blijvende community ‘s zijn, bijvoorbeeld bloggers of opiniemakers, nieuwkomers of jonge ouders, actieve ouderen en lokale kunstenaars, ondernemers, dichters, wetenschappers. Wil jij een bijdrage leven aan het verbinden van partijen en het versterken van de lokale gemeenschap door het organiseren van uitwisseling van kennis en informatie in de gemeenschap dan is deze rol je op het lijf geschreven. 

Je wilt bij ons werken, omdat
• wij een innoverende organisatie zijn die constant in beweging is, en dat spreekt je aan. 
• Wij een grote maatschappelijke ambitie hebben, die jij met ons deelt.
• Je op je best bent in een prettige, informele en open werksfeer. Die bieden wij jou.
• Je de leukste (klant)contacten wilt ervaren.
• Je een passend salaris van ons krijgt op basis van de CAO openbare bibliotheken (schaal 6) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij bieden in eerst instantie een dienstverband aan voor één jaar op basis van een deeltijdcontract van 16 tot 24 uur. 

Is dit op je lijf geschreven?
Mail dan voor 16 juli jouw motivatiebrief met je CV naar Secretariaat@debibliotheekamstelland.nl  t.a.v. Lizet van Zegveld, Manager Publieke Dienstverlening. Meer informatie kun je opvragen bij Lizet van Zegveld 020-641 41 26. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 30. Mocht je op vakantie zijn dan zoeken we samen naar een alternatief. 

Geef in je motivatie aan hoeveel uur je beschikbaar bent en welke rol je ambieert. 
Voor meer informatie over de Bibliotheek Amstelland kijk op de website 
Soort dienstverband: Deeltijd

Vrijwilligers

 

Vrijwilligers gezocht voor Amstelland Bibliotheken
Vind je het leuk om anderen te helpen? Word vrijwilliger in één van onze bibliotheken of bij één van onze samenwerkingspartners. Op dit moment helpen er al bijna 100 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers. 


Over de bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland is een krachtige verbinder van mensen, kennis en cultuur om de persoonlijke wereld van mensen te ontwikkelen en te verrijken. De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes. 

• Plezier: in lezen en leren

• Zelfontplooiing: leven lang leren

• Verbinding: van mensen en organisaties

Wij zetten onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En daarbij gaan wij actief samenwerkingen aan vanuit onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik.  De klant stellen wij centraal in al onze werkprocessen. Voor onze medewerkers gaan we uit van de principes van een lerende organisatie en een professionele cultuur. Daarbij vinden wij aandacht voor vitaliteit en een goede energiebalans bij onze medewerkers belangrijk om onze organisatiedoelen te realiseren. Onze inspanningen zijn gericht op een groeiend bereik.

Soorten vrijwilligerswerk
Binnen onze organisatie is er verschillend vrijwilligerswerk. Veel vrijwilligers helpen mee in de vestigingen.  In de ochtend tijdens de selfservice uren of in de middag tijdens de fullservice uren. Ook werken vrijwilligers mee in de Bibliotheek Aan Huis dienstverlening. Zij zoeken de boeken uit en bezorgen boeken bij leden die niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Binnen de bibliotheek werken we actief samen met organisaties zoals de Voorleesexpress en het Taalhuis. Wilt u meer informatie over het Taalhuis kunt u contact opnemen met Dirma Nagelhout. Voor de Voorleesexpress kunt u contact opnemen met Jenny Fatisis

Waarom vrijwilliger worden?
Als vrijwilliger van de Bibliotheek Amstelland geef je iets van jezelf aan de omgeving. Je krijgt er ook veel voor terug:

• Werkervaring opdoen en ontwikkelen van je talenten;

• Een plezierige werkomgeving;

• Bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen in de maatschappij;

• Een onbezorgd bibliotheek abonnement.

Vacatures
Amstelland Bibliotheken heeft vier  vestigingen. Amstelveen Stadplein, Bibliotheek Westwijk in Amstelveen, Bibliotheek Aalsmeer en bibliotheek Uithoorn.

Gastheer/gastvrouw selfservice
Op de rustige tijden is de bibliotheek volledig bemand door vrijwilligers. Hierdoor kan de bibliotheek vaker en langer open zijn. 

Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 11.00 uur en 14.00 uur.
Maandag tot en met zaterdag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij  ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Gastheer/gastvrouw fullservice
Op de drukke tijden is de bibliotheek werken vrijwilligers en medewerkers samen. Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Maandag tot en met zondag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Bibliotheek Aan Huis vrijwilliger
Amstelland Bibliotheken heeft een Bibliotheek aan Huis dienstverlening. Deze dienstverlening is bedoeld voor klanten die of niet goed meer ter been zijn, of ziek zijn of iets anders mankeren, waardoor ze niet naar de bibliotheek kunnen gaan. De klant geeft het genre door wat hij of zij graag wil lezen, daarna zoeken vrijwilligers de boeken voor de klanten op, lenen ze aan de desbetreffende klant uit. De BAH vrijwilliger brengt de boeken naar het woonadres van de klant. Neemt de materialen die gelezen zijn mee retour en deze worden in de innamekast gezet waarna ze later weer verder worden verwerkt.

Takenpakket:

• Uitzoeken van de boeken, DVD’s of andere materialen voor de klant van BAH

• Uitlenen van de uitgezochte items.

• Het weg- en terugbrengen van de geleende materialen

• Het plaatsen van de materialen in de innamekast

Concreet
Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover. Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie. We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!