Vacatures

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie; 7 dagen per week open, 4 vestigingen in 3 gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Kortom het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Het doel: De Bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van haar werkgebied. De inzet: proactief cultureel ondernemerschap vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie. De merkwaarden van de Bibliotheek zijn daarbij leidende principes: plezier, zelfontplooiing en verbinding.

Spreekt dit je aan en wil jij voor ons werken? Bekijk hieronder welke vacatures we beschikbaar hebben.

Vacature Medewerker Ondersteunende Diensten (29 uur p/w)


Waar kom je te werken?

Als Medewerker Ondersteunende Diensten werk je voornamelijk op de hoofdvestiging in Amstelveen en maak je onderdeel uit van een enthousiast en professioneel team. De afdeling Ondersteunende Diensten vervult een ondersteunende rol voor de afdelingen Publieke Dienstverlening en Educatie & Programmering, op de terreinen van Gebouwenbeheer, ICT, Servicedesk, Communicatie en Roostering.

Wat ga je doen?
De focus van jouw werkzaamheden ligt op het gebied van secretariële werkzaamheden, zoals telefonie, postverwerking, agendabeheer en facturering. Maar ook taken zoals het assisteren bij de Servicedesk, gebouwenbeheer, ontvangen van leveranciers en onderhoudsmensen, voorraadbeheer, gereedmaken van verhuurde ruimtes en roostering. In deze functie werk je nauw samen met de collega’s van het team Ondersteunende Diensten.

Wat vragen we van jou?
• Om te beginnen ben je betrokken bij de ambities van de bibliotheek en beschik je over een grote motivatie om je daarvoor in te zetten;
• Je bent proactief naar publiek en collega’s en zorgt ervoor dat er sprake is van tevreden klanten, zowel intern als extern;
• Je werkt efficiënt en hebt oog voor het verbeteren van processen en samenwerking in het team;
• Je legt makkelijk contact met je collega’s om ideeën uit te wisselen en feedback te vragen;
• Competenties zoals Klantgedreven, Prestatiegericht en Groei&ontwikkeling zijn een vanzelfsprekendheid, aangevuld met Accuraat, Oplossingsgericht en Zelfstandig.

Dit bieden we jou:
• Een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar veel mooie uitdagingen liggen;
• Aanstelling van een jaar, met de mogelijkheid van verlenging;
• Salaris op basis van schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken, min. € 2.107 en max. € 2.873 bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.


Interesse?
Ben je enthousiast geworden over de functie? Reageer dan uiterlijk 14 januari door je CV en motivatiebrief te mailen naar b.kok@debibliotheekamstelland.nl onder vermelding van “Medewerker Ondersteunende Diensten”. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van maandag 25 januari 2021. De gewenste startdatum is 1 maart 2021.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Bert Kok, Manager Ondersteunende Diensten, b.kok@debibliotheekamstelland.nl, of 020 – 641 41 26. Voor meer informatie over de Bibliotheek Amstelland zie ook www.debibliotheekamstelland.nl. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Trainee Raad van Toezicht

Ben jij geïnteresseerd in het groeien naar een rol als toezichthouder in de toekomst, dan is dit je kans om praktijkervaring op te doen! We zoeken iemand met kennis op het gebied van Digitale Transformatie.

Sluitingsdatum: 4 januari 2021

Bekijk de vacature

Vacature Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Ben jij een enthousiaste HBO- of WO-student en zoek je een stage met de focus op (online) marketing? Kom dan stage lopen bij de Bibliotheek Amstelland!

Startmoment in overleg.

Bekijk de vacature

Vacature Vrijwilligers

 

Vrijwilligers gezocht voor Amstelland Bibliotheken
Vind je het leuk om anderen te helpen? Word vrijwilliger in één van onze bibliotheken of bij één van onze samenwerkingspartners. Op dit moment helpen er al bijna 100 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers. 


Over de bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland is een krachtige verbinder van mensen, kennis en cultuur om de persoonlijke wereld van mensen te ontwikkelen en te verrijken. De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes. 

• Plezier: in lezen en leren

• Zelfontplooiing: leven lang leren

• Verbinding: van mensen en organisaties

Wij zetten onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En daarbij gaan wij actief samenwerkingen aan vanuit onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik.  De klant stellen wij centraal in al onze werkprocessen. Voor onze medewerkers gaan we uit van de principes van een lerende organisatie en een professionele cultuur. Daarbij vinden wij aandacht voor vitaliteit en een goede energiebalans bij onze medewerkers belangrijk om onze organisatiedoelen te realiseren. Onze inspanningen zijn gericht op een groeiend bereik.

Soorten vrijwilligerswerk
Binnen onze organisatie is er verschillend vrijwilligerswerk. Veel vrijwilligers helpen mee in de vestigingen.  In de ochtend tijdens de selfservice uren of in de middag tijdens de fullservice uren. Ook werken vrijwilligers mee in de Bibliotheek Aan Huis dienstverlening. Zij zoeken de boeken uit en bezorgen boeken bij leden die niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Binnen de bibliotheek werken we actief samen met organisaties zoals de Voorleesexpress en het Taalhuis. Wilt u meer informatie over het Taalhuis kunt u contact opnemen met Dirma Nagelhout. Voor de Voorleesexpress kunt u contact opnemen met Jenny Fatisis

Waarom vrijwilliger worden?
Als vrijwilliger van de Bibliotheek Amstelland geef je iets van jezelf aan de omgeving. Je krijgt er ook veel voor terug:

• Werkervaring opdoen en ontwikkelen van je talenten;

• Een plezierige werkomgeving;

• Bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen in de maatschappij;

• Een onbezorgd bibliotheek abonnement.

Vacatures
Amstelland Bibliotheken heeft vier  vestigingen. Amstelveen Stadplein, Bibliotheek Westwijk in Amstelveen, Bibliotheek Aalsmeer en bibliotheek Uithoorn.

Gastheer/gastvrouw selfservice
Op de rustige tijden is de bibliotheek volledig bemand door vrijwilligers. Hierdoor kan de bibliotheek vaker en langer open zijn. 

Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 11.00 uur en 14.00 uur.
Maandag tot en met zaterdag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij  ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Gastheer/gastvrouw fullservice
Op de drukke tijden is de bibliotheek werken vrijwilligers en medewerkers samen. Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Maandag tot en met zondag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Bibliotheek Aan Huis vrijwilliger
Amstelland Bibliotheken heeft een Bibliotheek aan Huis dienstverlening. Deze dienstverlening is bedoeld voor klanten die of niet goed meer ter been zijn, of ziek zijn of iets anders mankeren, waardoor ze niet naar de bibliotheek kunnen gaan. De klant geeft het genre door wat hij of zij graag wil lezen, daarna zoeken vrijwilligers de boeken voor de klanten op, lenen ze aan de desbetreffende klant uit. De BAH vrijwilliger brengt de boeken naar het woonadres van de klant. Neemt de materialen die gelezen zijn mee retour en deze worden in de innamekast gezet waarna ze later weer verder worden verwerkt.

Takenpakket:

• Uitzoeken van de boeken, DVD’s of andere materialen voor de klant van BAH

• Uitlenen van de uitgezochte items.

• Het weg- en terugbrengen van de geleende materialen

• Het plaatsen van de materialen in de innamekast

Concreet
Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover. Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie. We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!