Vacatures

Wie wij zijn: de Bibliotheek Amstelland is een krachtige samenwerkingspartner met een groeiend bereik in haar werkgebied. In de samenwerking gaan we uit van onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik. Daarbij zetten wij onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En zien wij onszelf als actieve verbinder van mensen, kennis en cultuur.

De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes:

Plezier: in lezen en leren
Zelfontplooiing: leven lang leren
Verbinding: van mensen en organisaties

Het doel: de bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van onze gemeenten.
Onze inzet: proactief cultureel ondernemerschap, vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie. Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:


Oproepkracht Adviseur Informatie en Media

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie, 7 dagen per week open, 4 vestigingen in 3 gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Kortom het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Bij ons is altijd wat te beleven, wij zijn de Bibliotheek Amstelland.

Werken aan ontwikkeling gaat bij ons vooral gepaard met veel plezier. Hoe leuker het is, des te liever je het doet en des te makkelijker het gaat. Zo maakt de Bibliotheek je rijker. De Bibliotheek is er voor iedereen en kan voor iedereen van grote waarde zijn.

De medewerkers van de afdeling Publieke Dienstverlening zijn eerste aanspreekpunt voor alle leden, klanten en bezoekers van onze vestigingen en zorgen voor een prettig verblijf. Hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd in onze bezoeker. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen, zo kan je inspelen op de behoefte van de klant en de klant echt een stap verder brengen.

Natuurlijk, de boeken moeten vindbaar zijn, de vragen beantwoord, maar bovenal ontvangen wij onze gasten met een zo groot mogelijke glimlach. Het echte onderscheid zit hem in de details, waarmee wij de verwachtingen van onze leden, klanten en bezoekers overtreffen. Waardoor ze hier graag terugkomen en zich thuis en welkom voelen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je vindt het geweldig om anderen te helpen, aantoonbare ervaring in de hospitalitybranche is een pré;
 • Je hebt ervaring met advies en verkoop; 
 • Je hebt oog voor detail en daarmee overtref je de verwachtingen;
 • Je communiceert duidelijk en verbindend;
 • Je hebt voldoende digitale kennis om klanten goed te kunnen helpen;
 • Je bent zowel gestructureerd als flexibel;
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijk context van de Bibliotheek;
 • Je bent positief ingesteld;
 • Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Boeiend, afwisselend en veelzijdig werk in een organisatie die volop in beweging en in ontwikkeling is;
 • Flexibiliteit in dagen en uren;
 • de leukste (klant)contacten;


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling afhankelijk van kennis en ervaring is schaal 4/5, minimaal € 1.743,-- en maximaal € 2.563,--.per maand bij een werkweek van 36 uur. Wij bieden in eerst instantie een dienstverband aan voor één jaar op basis van een oproepcontract. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Lizet van Zegveld, Manager Publieke Dienstverlening, telefoon: 020-6414126 of stuur haar een e-mail

Is dit op je lijf geschreven?

Reageer dan uiterlijk 15 november 2018 door je CV en motivatiebrief naar ons te mailen onder vermelding van vacature oproepkracht adviseur informatie en media.


Vrijwilligers

Wij zoeken voor de Selfservicemomenten hartelijke vrijwilligers mét mensenkennis die de rol van gastheer of gastvrouw met plezier willen vervullen.

Concreet

Per vestiging zullen straks minimaal twee vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw enkele uren aanwezig zijn. Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover.

Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie.

We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!