Vacatures

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie; 7 dagen per week open, 4 vestigingen in 3 gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Kortom het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Het doel:
De bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van haar werkgebied.

De inzet: pro-actief cultureel ondernemerschap vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie.
De merkwaarden van de bibliotheek zijn daarbij leidende principes: plezier, zelfontplooiing en verbinding.

Onze belofte: De Bibliotheek maakt je rijker!

Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:

Management Assistent (24 - 28 uur)

Vanwege zwangerschapsverlof zoekt de Bibliotheek Amstelland voor de periode van 24 februari t/m 15 juni 2020 een Management Assistent.

Met 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale, innovatieve en culturele activiteiten voor jong en oud is de Bibliotheek Amstelland het platform voor kennis en cultuur in de regio. We zijn 7 dagen per week open met 4 vestigingen in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Wij zijn een laagdrempelige en onafhankelijke voorziening en kiezen voor delen. Het delen van onze deskundigheid met onze leden en het samenwerken met (maatschappelijke) organisaties die kunnen bijdragen aan onze kernfuncties. Lezen, leren, informeren, kunst & cultuur en ontmoeting & debat.

Als Management Assistent ben je de proactieve steun en toeverlaat van de directeur en het MT.

Je verzorgt zelfstandig diverse secretariaatswerkzaamheden: planning agenda , voorbereiding en opvolging van afspraken, verslaglegging MT-, OR- en RvT-vergaderingen, zorgvuldige afhandeling van correspondentie op directieniveau, beheer (digitaal) archief en de facturatie naar het onderwijs.

Ook bereid je (management) rapportages en beleidsstukken voor en begeleid je de cyclus van subsidieverantwoording qua inhoud en proces.

Tenslotte zorg je ervoor dat de interne communicatie vanuit de directie zo effectief mogelijk verloopt. Je werkt daartoe nauw samen met de specialist Ondersteunende diensten die communicatie als aandachtsgebied heeft.

Wat maak jij ervan?
• Je ontzorgt de directeur en het MT door secretariële en organisatorische ondersteuning;
• Je verzorgt nauwgezette verslaglegging van verschillende interne overleggen van de directeur;
• Je voelt je prettig in een zelfstandige functie, waarbij een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit en inlevingsvermogen;
• Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden, bent stressbestendig en kunt goed overzicht houden;
• Je overlegt regelmatig met de directeur;
• Je bent analytisch en nauwkeurig met cijfers;
• Je bent integer en gewend met vertrouwelijke informatie om te gaan;
• Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Wat neem je mee?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur secretarieel
• Je hebt ruime ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling
• Je hebt kennis van en ervaring met relevante kantoorapplicaties
Wij bieden een dienstverband aan voor de duur van het verlof van onze collega (24 februari t/m 15 juni 2020). De periode kan ook ingevuld worden als zzp-opdracht.
Het salaris is gebaseerd op schaal 7 van de Cao voor Openbare Bibliotheken.

Is dit op je lijf geschreven?
Mail dan jouw motivatiebrief t.a.v. Daphne Janson, directeur-bestuurder en stuur die samen met je CV vóór dinsdag 7 januari 2020 aan Nicky van den Berg, n.van.den.berg@debibliotheekamstelland.nl.

Inhoudelijke informatie kun je inwinnen bij Daphne Janson via tel. 020 6414126. De gesprekken vinden plaats in de week van 13 januari 2020.
Meer informatie over de Bibliotheek Amstelland vind je op www.debibliotheekamstelland.nl
Soort dienstverband: Deeltijd

Vrijwilligers

 

Vrijwilligers gezocht voor Amstelland Bibliotheken
Vind je het leuk om anderen te helpen? Word vrijwilliger in één van onze bibliotheken of bij één van onze samenwerkingspartners. Op dit moment helpen er al bijna 100 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers. 


Over de bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland is een krachtige verbinder van mensen, kennis en cultuur om de persoonlijke wereld van mensen te ontwikkelen en te verrijken. De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes. 

• Plezier: in lezen en leren

• Zelfontplooiing: leven lang leren

• Verbinding: van mensen en organisaties

Wij zetten onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En daarbij gaan wij actief samenwerkingen aan vanuit onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik.  De klant stellen wij centraal in al onze werkprocessen. Voor onze medewerkers gaan we uit van de principes van een lerende organisatie en een professionele cultuur. Daarbij vinden wij aandacht voor vitaliteit en een goede energiebalans bij onze medewerkers belangrijk om onze organisatiedoelen te realiseren. Onze inspanningen zijn gericht op een groeiend bereik.

Soorten vrijwilligerswerk
Binnen onze organisatie is er verschillend vrijwilligerswerk. Veel vrijwilligers helpen mee in de vestigingen.  In de ochtend tijdens de selfservice uren of in de middag tijdens de fullservice uren. Ook werken vrijwilligers mee in de Bibliotheek Aan Huis dienstverlening. Zij zoeken de boeken uit en bezorgen boeken bij leden die niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Binnen de bibliotheek werken we actief samen met organisaties zoals de Voorleesexpress en het Taalhuis. Wilt u meer informatie over het Taalhuis kunt u contact opnemen met Dirma Nagelhout. Voor de Voorleesexpress kunt u contact opnemen met Jenny Fatisis

Waarom vrijwilliger worden?
Als vrijwilliger van de Bibliotheek Amstelland geef je iets van jezelf aan de omgeving. Je krijgt er ook veel voor terug:

• Werkervaring opdoen en ontwikkelen van je talenten;

• Een plezierige werkomgeving;

• Bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen in de maatschappij;

• Een onbezorgd bibliotheek abonnement.

Vacatures
Amstelland Bibliotheken heeft vier  vestigingen. Amstelveen Stadplein, Bibliotheek Westwijk in Amstelveen, Bibliotheek Aalsmeer en bibliotheek Uithoorn.

Gastheer/gastvrouw selfservice
Op de rustige tijden is de bibliotheek volledig bemand door vrijwilligers. Hierdoor kan de bibliotheek vaker en langer open zijn. 

Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 11.00 uur en 14.00 uur.
Maandag tot en met zaterdag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij  ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Gastheer/gastvrouw fullservice
Op de drukke tijden is de bibliotheek werken vrijwilligers en medewerkers samen. Bent u minimaal 1 x per week beschikbaar tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Maandag tot en met zondag.

Takenpakket:

• Bezoekers gastvrij ontvangen

• Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek

• Helpen bij diverse apparatuur

• Media sorteren en presenteren

• Koffiecorner op orde houden

Bibliotheek Aan Huis vrijwilliger
Amstelland Bibliotheken heeft een Bibliotheek aan Huis dienstverlening. Deze dienstverlening is bedoeld voor klanten die of niet goed meer ter been zijn, of ziek zijn of iets anders mankeren, waardoor ze niet naar de bibliotheek kunnen gaan. De klant geeft het genre door wat hij of zij graag wil lezen, daarna zoeken vrijwilligers de boeken voor de klanten op, lenen ze aan de desbetreffende klant uit. De BAH vrijwilliger brengt de boeken naar het woonadres van de klant. Neemt de materialen die gelezen zijn mee retour en deze worden in de innamekast gezet waarna ze later weer verder worden verwerkt.

Takenpakket:

• Uitzoeken van de boeken, DVD’s of andere materialen voor de klant van BAH

• Uitlenen van de uitgezochte items.

• Het weg- en terugbrengen van de geleende materialen

• Het plaatsen van de materialen in de innamekast

Concreet
Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover. Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie. We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!