Vacatures

Wie wij zijn: de Bibliotheek Amstelland is een krachtige samenwerkingspartner met een groeiend bereik in haar werkgebied. In de samenwerking gaan we uit van onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik. Daarbij zetten wij onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En zien wij onszelf als actieve verbinder van mensen, kennis en cultuur.

De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes:

Plezier: in lezen en leren
Zelfontplooiing: leven lang leren
Verbinding: van mensen en organisaties

Het doel: de bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van onze gemeenten.
Onze inzet: proactief cultureel ondernemerschap, vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie. Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:


Manager bedrijfsvoering


Connect2Select is een ervaren executive recruitment bureau gespecialiseerd in werving van hogere management posities voor zowel vast als interim in zowel de profit als non profit sector. Ons onderscheidend vermogen zit hem in het kunnen bereiken van de juiste kandidaten en de kwaliteit in het selectieproces.

Onze opdrachtgever: de Bibliotheek Amstelland

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie; 7 dagen per week open, 4 vestigingen in 3 gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Kortom het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Het doel? De bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van haar werkgebied. De inzet? Pro-actief cultureel ondernemerschap vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie. De merkwaarden van de bibliotheek zijn daarbij leidende principes: plezier, zelfontplooiing en verbinding.
Onze belofte? De bibliotheek maakt je rijker!

Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen?

De functie: Manager bedrijfsvoering (M/V) -  32/36 uur

Je bent lid van het MT en ontvangt leiding van de directeur-bestuurder.  In jouw portefeuille vallen de financiële-, ICT- en ondersteunende bedrijfsvoeringsprocessen.

Als Manager Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk  voor deze resultaatgebieden:

Beleidsontwikkeling: Je bent mede-verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering van de organisatie en de eigen afdeling in het bijzonder. Voor een eigentijdse en inspirerende bibliotheek doe jij voorstellen op basis van actuele ontwikkelingen en trends, gericht op het optimaliseren van de financiële-, ICT-, en bedrijfsprocessen ter ondersteuning van de primaire processen. Je implementeert nieuwe producten/diensten die hun waarde bewezen hebben.

Leidinggeven: Je geeft leiding aan jouw team dat volop in beweging is, mede als gevolg van lopende outsourcing van ict-componenten. Verantwoordelijkheid geven en resultaatgericht aansturen met als uitkomst goed gemotiveerde medewerkers die met plezier hun werk doen en doelgericht bijdragen aan de organisatiedoelen. Ook het aansturen van de externe dienstverleners is in deze functie een belangrijke component.

Financieel management: Je draagt zorg voor de ontwikkeling, aansturing en uitvoering van de financiële en administratieve processen. Je voert regelmatig overleg met de externe controller en levert tijdig en compleet de managementinformatie aan met betrekking tot budget, begroting, jaarrekening en meerjarenplan. Gevraagd en ongevraagd lever je berekeningen en analyses met betrekking tot omzet en kostenraming en waarschuwt tijdig voor risico’s of overschrijdingen. 

Facilitaire, logistieke en operationele ondersteuning: secretariële, facilitaire en operationele activiteiten ter ondersteuning van de primaire processen vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Hierbij hoort ook het gebouwbeheer en de centrale inkoop. Je draagt zorg voor adequaat contractmanagement en bewaakt de kwaliteit.

ICT: Je zorgt voor een optimaal beheer en de werking van de ICT infrastructuur binnen de organisatie in aansluiting op de landelijke ontwikkelingen in de bibliotheekwereld. Ook op dit gebied is sprake van externe dienstverleners die je aanstuurt. Je bent scherp op handhaving van de AVG-wetgeving en vertaalt ICT-vragen naar concrete oplossingen. Je schat externe adviezen voor aanschaf en installatie van hardware en software naar waarde in en bewaakt het proces van onderhoud, reparatie en controle van de ICT-systemen.

Wat verwachten we van jou?

• Minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding (b.v. MER, BE of bedrijfskunde) en enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie
• Je hebt de ambities en de kracht om met het MT onze bibliotheekorganisatie verder te ontwikkelen en bent gewend projectmatig te werken
• Je vindt het een uitdaging om te schaken op meerdere borden tegelijk en stelt de juiste kritische vragen, zonder jezelf te verliezen in de details.
• Je hebt een frisse, praktische blik op ICT-ontwikkelingen
• Je bent betrouwbaar; je zegt wat je doet en doet wat je zegt
• Je hebt sterke managementcapaciteiten en bent in staat medewerkers mee te nemen in alle ontwikkelingen
• Met cijfers ben je precies en snel
• Je beschikt over de sensitiviteit t.a.v. de bibliotheek in een politiek bestuurlijke omgeving en je hebt een sterk netwerk

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan in een zich steeds veranderende omgeving met een nieuw, enthousiast MT. Een belangrijke functie binnen de organisatie en in het maatschappelijk krachtenveld, waarin je de ruimte hebt voor al jouw creativiteit en ondernemerschap. Een plezierige en leerzame werkomgeving met fijne collega’s en klanten die ertoe doen. Goede arbeidsvoorwaarden op grond van de CAO openbare bibliotheken.


Interesse?

Je reactie ontvangen wij graag per mail aan info@connect2select.net uiterlijk op donderdag 31 januari a.s.. Indien je meer informatie wilt, of het functieprofiel wilt opvragen, kun je contact opnemen met Jan Varossieau via tel. 06 30407497. Op 6, 7 en 8 februari zullen de eerste gesprekken plaatsvinden en op 14 en 15 februari is de tweede gespreksronde gepland met de directeur. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vrijwilligers

Wij zoeken voor de Selfservicemomenten hartelijke vrijwilligers mét mensenkennis die de rol van gastheer of gastvrouw met plezier willen vervullen.

Concreet

Per vestiging zullen straks minimaal twee vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw enkele uren aanwezig zijn. Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover.

Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie.

We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!