Onderwijs

Educatie 2022-2023

In de nieuwe brochures voor kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang vind je de lessen, collecties en inspiratiesessies bij de doorlopende leerlijnen 'Leesplezier' en 'Digitale geletterdheid' van de Bibliotheek. Je leest hoe we een strategische samenwerking aan kunnen gaan en wat we in de Maakplaats aanbieden!

Bekijk het complete aanbod in de webshop of scroll verder voor het aanbod per doelgroep.

Belang van leesplezier

"Het meest recente Pisa onderzoek van december 2019 bevestigt dat jongeren steeds minder tijd aan lezen besteden en er minder plezier aan beleven. Dit maakt dat de ministers Van Engelshoven en Slob oproepen tot een Leesoffensief. En daar doet de bieb graag aan mee! [...]" 

Onze leesmediaconsulenten werken samen met scholen en de kinderopvang aan het vergroten van leesplezier voor kinderen. In de AmstelveenZ vertellen zij over hun werk.

Whitepaper 'de Bibliotheek op school'

Lees over de ervaringen van de Brede School Omnibus in Amstelveen met de samenwerking met de Bibliotheek Amstelland.

Lees de whitepaper

Primair onderwijs

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal. Leesplezier is de sleutel. De Bibliotheek is er ook voor 21st century skills! Met landelijke programma's ondersteunen we het onderwijs.

Voortgezet onderwijs

Jongeren beleven minder plezier aan lezen en het leesniveau gaat achteruit. De Bibliotheek helpt middelbare scholen om jongeren tot lezen te stimuleren en ze leren om te gaan met internet en media.

Voor- en vroegschools

Creƫer een taalrijke omgeving, zowel thuis als in de kinderopvang. Dit heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. De Bibliotheek biedt collectie, trainingen en activiteiten.

Buitenschoolse opvang

Ben je op zoek naar leuke en leerzame activiteiten voor jouw bso-groepen? De Bibliotheek geeft jullie graag een Maakplaats-workshop, in de Bibliotheek of op locatie.

Snel naar