Leestips onderwijs

Boekentips

 • Liisa Kallio Iedereen

  Alle mensen zijn anders: sommige zijn jong, andere oud. De één is lang en de ander kort. Maar we voelen allemaal emoties en we mogen er allemaal zijn! Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sam Taplin We gaan verhuizen

  Ama (4) leert wat er gebeurt als je gaat verhuizen. Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Auteursgroep Uitgeverij Zwijsen, Saskia Daniels Kom mee naar mijn huis

  Saar laat haar huis zien en vertelt wie er allemaal wonen. Kees de kat loopt mee. Met gekleurde illustraties. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Rian Visser Een veel te vol huis

  Mama en Jaap zijn op elkaar. Jaap komt met zijn zoon bij Luuk en mama wonen. Luuk is boos. Met gekleurde tekeningen. Samenleesboek op AVI-niveaus S3 en E4. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mahesvari Autar Radha's eerste concert

  Radha droomt ervan om een wereldberoemde fluitist te worden. Als ze ziet hoe er in de deftigste winkelstraat van Rotterdam van alles misgaat, bedenkt ze met haar vriend Krishna en oma Sarasvati een muzikaal plan om de wijkbewoners in een betere stemming te krijgen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Wafa’ Tarnowska Nours geheime bibliotheek

  Als de oorlog in Syrië de stad Damascus bereikt, richten Nour en haar neef Amir een geheime ondergrondse bibliotheek op. Zo ontdekken ze de helende kracht van boeken. Prentvertelling met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lysette van Geel Mijn moeder is een dekbed

  De moeder van Adam zit in de schulden. De koelkast wordt steeds leger en het zakgeld is gestopt. Als Adam ook nog eens de hoofdrol krijgt in de eindmusical van groep acht, is het wel duidelijk dat dit geen gewoon jaar zal worden. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • David Walliams De jongen in de jurk

  Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Aaron Cushley, Jackie McCann Als er 100 mensen op de wereld waren

  Stel dat er honderd mensen op de wereld waren, hoe zou alles dan zijn verdeeld? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marc ter Horst Rugzwemmen

  Nu Noor op de middelbare school zit, is ze helemaal klaar met het klimaatactivisme van haar ouders. Ze trekt liever haar eigen plan en ontdekt dat er ook in tijden van hittegolven en overstromingen genoeg is om blij van te worden. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek