Leestips onderwijs

Boekentips

 • Inga Moore De boekenbus van eland

  Eland is een fantastische verhalenverteller. Maar op een dag weet hij geen verhaal meer te verzinnen. Gelukkig is er een bibliotheek in de buurt. Zal het eland lukken om alle dieren weer mooie verhalen te laten horen? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Harmen van Straaten Puppy Bob lost het op

  Puppy Bob wordt opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Hij krijgt een eigen mand in zijn nieuwe huis en er is veel om mee te spelen. Hij gaat op hondentraining waar hij vrienden maakt en ontdekt dat hij later speurhond wil worden. Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Eric Fan, Terry Fan Het viel uit de lucht

  Op een dag valt er een vreemde bol uit de lucht. Alle insecten vragen zich af wat het voor ding is. De spin vraagt een hoge toegangsprijs om de bol te bekijken. Hij verdient veel geld, totdat er opnieuw iets wonderlijks gebeurt. Prentenboek met illustraties in zwart-wit met kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Valentina Bonaguro Vulkanen

  Alles over Vulkanen wordt uitgelegd op een manier dat een kind het kan begrijpen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Giuditta Campello Midden in de nacht

  Midden in de nacht hoort een jongetje allemaal verschillende voetstappen op de trap. Hij gaat uit bed om te kijken van wie ze zijn. AVI E4. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anders Sparring De familie Boef & de nieuwe agent

  Tuur heeft een probleem. Een nieuwe agent wil de familiehond Smeris meenemen als de familie niet kan bewijzen dat Smeris met echt geld gekocht is. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tim Collins Sherlock Honds en de gestolen kroonjuwelen

  Sherlock Honds en Katson gaan op zoek naar de dief van de kroonjuwelen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Caroline Lawrence Een levensgevaarlijke opdracht

  De 12-jarige Alex (ik-persoon) reist met zijn beste vriend Dinu via een tijdportaal duizenden jaren terug in de tijd, op zoek naar de beroemde filosoof Socrates. Als ze per ongeluk de loop van de geschiedenis verstoren, moeten ze hun blunder ongedaan maken. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Luke Gamble Het geheime dierengenootschap

  De 11-jarige Edith gaat met haar oom, die dierenarts is voor magische dieren, naar het Himalayagebergte om een zieke yeti te redden. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Thijs Demeulemeester Is dàt kunst?

  Maak kennis met de bijzondere verhalen achter meer dan 120 moderne kunstwerken. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek