Leestips onderwijs

Boekentips

 • Annemie Berebrouckx Berre & Fleur

  Fleur de eend en Berre de beer zijn de allerbeste vrienden. Ze houden vooral van bloemen. Op een dag ontdekt Fleur dat alle bloemen uit de tuin van Berre zijn verdwenen. Oblong prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Suzanne Weterings Zomersneeuw

  Lente, zomer, herfst of winter: de 20 korte gedichten in deze bundel laten zien hoe de natuur elk seizoen weer anders is. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Susan Wallenburg Blink en de schat van rover Rommelbaard

  Om Sem even te laten vergeten dat hij in een rolstoel zit, bedenkt Rijm een avontuur dat hij echt kan beleven. Met de hulp van haar broer en hun buurmeisje gaan ze op zoek naar de schat van rover Rommelbaard. Met kleurenillustraties. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Nathan Luff Neergestort

  Jakob denkt dat met zijn familie op vakantie gaan de beste oplossing is om een gênante situatie op school te ontvluchten. Maar hij was even vergeten dat zijn gierige vader en luide moeder alleen maar voor meer beschamende situaties zorgen… Met humoristische zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Janneke Schotveld Zoef!

  Amir is heel verdrietig, want zijn lieve hond Oela is dood. Op de plek waar Oela altijd sliep, heeft zijn moeder een oud tapijt neergelegd. Maar het is geen gewoon tapijt: het kan vliegen en zijn naam is Zoef! Samen gaan ze op reis om Oela terug te halen. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Kevin Hassing Van onder naar boven

  Twee verdwaalde krieps, Peer en zijn irritante zus Kip, proberen hun weg naar huis te vinden. Dat huis is heel hoog in een haarzakje op het hoofd van een meisje. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Koos Meinderts De wonderlijke wereldreis van Zebedeus

  Zebedeus de beer gaat als een echte ontdekkingsreiziger op zoek naar het einde van de wereld. Onderweg ontmoet hij de meest wonderlijke figuren en maakt hij spannende avonturen mee. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tim Collins Sherlock Honds en het masker van de farao

  Sherlock Honds en zijn hulpje Jane Katson zijn op vakantie in Egypte. Daar ontdekken ze dat er een kostbaar masker is gestolen. Kun jij ze helpen om de misdaad op te lossen? Interactief verhaal met puzzels en raadsels. Met zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mariska Overman De zomer die alles was

  De 12-jarige Puca wil dat de tijd sneller gaat. Ze ontmoet Rover, een jongen die de tijd zo veel mogelijk wil oprekken, vanwege een verdrietig geheim. Puca kiest ervoor om haar tijd samen met Rover te besteden, hoe moeilijk dat ook is. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lucas Eden Een snufje magie

  Elke zomer wordt het eiland waar Jula (12) woont overspoeld met toeristen. Terwijl haar ouders een boekwinkel runnen, helpt Jula haar vriend Ben in de bakkerij van zijn ouders. Dan vindt Jula een bijzonder boek, waaruit blijkt dat ze kan toveren… Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • M.G. Leonard, Sam Sedgman De verborgen verrader

  Alex (12) en oom Ben zijn uitgenodigd voor de eerste treinreis van de Solar Expres, maar tijdens de rit komen ze erachter dat de trein door iemand gesaboteerd is. Terwijl de op hol geslagen trein door Australië raast, gaan ze op zoek naar de saboteur. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek