Leestips onderwijs

Boekentips

 • David Barrow Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

  Een jongetje, een hond en een olifant zijn op zoek naar een dinosaurus. Niemand kan hem vinden: jij wel? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Annemarie Anang Ik heet Nefertiti

  Nefertiti bespeelt de drums. Maar haar muzieklerares noemt haar niet bij haar naam. Met hulp van de kinderen uit de band kan Nefertiti voor zichzelf opkomen. Ze vertelt de lerares hoe belangrijk het is om haar naam goed uit te spreken. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Alexandra Page De zorgentijger

  Rory moet op school een spreekbeurt houden, maar hij maakt zich zorgen. Hij kan niets bedenken dat bijzonder genoeg is. Dan ontmoet hij de Zorgentijger, die hem helpt zijn zorgen weg te nemen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Vos en Haas - Waar is het cadeau? : Een voorlees- en zoekboek

  Uil, Vos en Haas geven een feest. Een verjaardagsfeest! Want jarig zijn is leuk. Iedereen komt en iedereen brengt cadeautjes mee. Pluim geeft een taartschep aan Uil. Een schep van echt zilver. Maar als alle gasten weg zijn, is ook de taartschep verdwenen! Was er een dief? En waar is het cadeau van Uil? Eindeloos kijk- en zoekplezier in dit grote voorleesboek:...

  Gedrukt boek

 • Erik van Bemmel Het grote zoogdierenzoekboek

  Prentvertelling waarin peuters een groot aantal zoogdieren kunnen zoeken. Vanaf ca. 4 jaar

  Gedrukt boek

 • Mark Janssen Kijk, die Puk en Loe

  Loe de kat heeft een mooi leventje. Dan is er opeens een pup. Hij heet Puk. Loe wil Puk niet in zijn huis. Maar Puk woont er ook, zegt het baasje. Wen er maar aan! Met paginagrote kleurenillustraties. AVI Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anke Werker Ik hou van eenhoorns (en de mijne heeft grote dromen!)

  De opa van Ezra is verliefd en gaat trouwen met zijn vriend. Zou eenhoorn Ems de koets mogen trekken? Met gekleurde illustraties. AVI-E3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Pim Lammers 151 boeken

  Rosa herkent zich niet in de 151 boeken in de boekenkast op school en besluit daar zelf iets aan te veranderen. Inclusief prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mirjam Mous Opzij voor Pietje Prinses!

  Prinses Pietje beleeft drie stoere, sprookjesachtige avonturen, zoals het zoeken naar de schat van Duizend-en-een-nacht en het ontmaskeren van een valse prinses. Met illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Valerie Wilding Dit is onze wereld

  Twintig feesten die hun oorsprong vaak vinden in verschillende culturen en godsdiensten komen aan bod in dit rijk geïllustreerde overzicht. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Louie Stowell Hoe krijg je nooit meer de schuld?

  Loki krijgt van oppergod Odin een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen. Maar wanneer Thors hamer vermist raakt, krijgt Loki meteen de schuld. Hij moet de hamer terugvinden en zijn onschuld bewijzen. Appeltje-eitje, toch? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jolien Janzing Atta

  Atta wil ook op jacht, zoals de mannen en jongens van haar stam. Ze raakt de weg kwijt en belandt bij een Neandervolk, waar de vrouwelijke stamleider haar niet wil laten gaan. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Stine Jensen, Ellie Lust Alles wat (niet) mag

  Dilemma’s om te filosoferen over goed en slecht gedrag. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marieke Smithuis Umbrador

  Het weesmeisje Jinna (13, ik-persoon) heeft een geheim: ze heeft geen schaduw. Met haar hond Scharrie vlucht ze naar het land Umbrador, waar iedereen een magische schaduw heeft. Kan ze de kwade heerser en zijn draak verslaan om Umbrador te redden? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mireille Geus Lava

  Prinses Lava wordt bijna dertien en maakt een reis naar het land dat haar koninkrijk zal worden. Ze reist niet met haar tweelingzus, zoals ze wilde, maar met een hond en een jongen, en krijgt de opdracht om iets mysterieus genaamd Aventurijn te vinden. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tracey Turner, Andrew Donkin Een geschiedenis van de wereld in 25 steden

  Van het oude Jericho tot het hypermoderne Tokio: reis mee door de geschiedenis aan de hand van 25 steden. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek