Waar wij aan werken

"... waar je altijd weer een stukje rijker buiten komt!"

De Bibliotheek ken je van e-books, boeken, films en muziek. Maar we zijn veel meer dan dat.

Wist je dat wij het hele jaar door allerlei workshops, lezingen, ontmoetingen organiseren voor veel verschillende doelgroepen? En dat we intensief met het onderwijs samenwerken?

Hier werken wij aan

• Visie Bekijk details

De functie van de bibliotheek blijft belangrijk. Is er überhaupt nog wel een rol voor bibliotheken in de huidige tijd? Het antwoord op die vraag is ondubbelzinnig: ja. Het Rijk heeft dit antwoord ook onderstreept met het invoeren van een nieuwe bibliotheekwet in 2015. Deze wet gaat uit van de volgende vijf functies: Kennis en informatie, Educatie en Ontwikkeling, Literatuur, Ontmoeting en debat, Kunst en cultuur. De veranderingen in de samenleving en technologie hebben invloed op de manier waarop...

Bekijk details van Visie

• Zelfontplooiing

Waar zit jouw nieuwsgierigheid? Waar wil jij je in ontwikkelen? De Bibliotheek is de plek waar je geïnspireerd wordt om meer uit jezelf te halen.

Bekijk details van Zelfontplooiing

• Plezier

Een bezoek aan de Bibliotheek is altijd een feest. Wij maken lezen én leren zo leuk mogelijk. Kom langs en voel je thuis in een wereld van kennis en verhalen!

Bekijk details van Plezier

• Verbinding

Het voelt fijn om erbij te horen. Om mee te doen in de samenleving. Bij de Bibliotheek sta je in verbinding met mensen, kennis, cultuur en lokale organisaties.

Bekijk details van Verbinding