Waar wij aan werken

Ieder bezoek verrijkt je leven!

De Bibliotheek ken je van e-books, boeken, films en muziek.
Maar wist je dat wij ook workshops, lezingen, ontmoetingen organiseren voor veel verschillende doelgroepen? En dat we intensief met het onderwijs samenwerken?

Onze ambitie

De Bibliotheek Amstelland is een krachtige verbinder van mensen, kennis en cultuur om de persoonlijke wereld van mensen te ontwikkelen en te verrijken.

Wij zetten onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. Daarbij gaan wij actief de samenwerking aan vanuit onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik.

De klant staat centraal in onze werkprocessen. Onze inspanningen zijn gericht op een groeiend bereik met supertevreden klanten.

Voor onze medewerkers gaan we uit van de principes van een lerende organisatie en een professionele cultuur. Daarbij vinden wij aandacht voor vitaliteit en een goede energiebalans bij onze medewerkers belangrijk om onze organisatiedoelen te realiseren.

Onze merkwaarden

• Zelfontplooiing

Waar zit jouw nieuwsgierigheid? Waar wil jij je in ontwikkelen? De Bibliotheek is de plek waar je geïnspireerd wordt om meer uit jezelf te halen.

Bekijk details van Zelfontplooiing

• Plezier

Een bezoek aan de Bibliotheek is altijd een feest. Wij maken lezen én leren zo leuk mogelijk. Kom langs en voel je thuis in een wereld van kennis en verhalen!

Bekijk details van Plezier

• Verbinding

Het voelt fijn om erbij te horen. Om mee te doen in de samenleving. Bij de Bibliotheek sta je in verbinding met mensen, kennis, cultuur en lokale organisaties.

Bekijk details van Verbinding

Raad van Toezicht & directie

De Bibliotheek Amstelland werkt met een Raad van Toezicht volgens de Code Cultural Governance. Leden van de Raad van Toezicht in 2019:

Marjolein Baghuis (voorzitter)
werk: duurzaamheidsadviseur The Terrace
nevenfuncties: voorzitter alumnivereniging Nyenrode op gebied van Duurzaamheid, docent erkende toezichthouder, docent aan de University of Peace in Costa Rica, Bestuur Ivy Circle, , Blog in Change in Context

Petra van Dieren
werk: Safety/Safety Capability Manager Heineken
nevenfunctie: Qigong-docent

Evelien Stienstra
werk: Head Corporate Strategy Rabobank
nevenfunctie: RvC-lid ESA