ANBI

Wilt u iets extra's betekenen voor de Bibliotheek? Dat kan voordelig, omdat u met een gift aan een culturele instelling minder belasting hoeft te betalen over uw inkomen. Uw donatie is van harte welkom!

Belastingvoordeel met ANBI-status


Bibliotheken zijn bij de Belastingdienst aangemerkt als 'Algemeen Nut Beogende Instellingen' (ANBI). Dat betekent dat het belastingtechnisch voordelig is om te doneren. Voor u als donateur én voor ons als ontvanger:

 

  • Particulieren kunnen hun gift 1,25 keer aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Doneert u bijvoorbeeld € 100, dan hoeft u over € 125 van uw inkomsten geen belasting te betalen.
  • Bedrijven kunnen hun gift 1,5 keer aftrekken vennootschapsbelasting. Doneert uw bedrijf bijvoorbeeld € 100, dan mag u € 150 aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • De Bibliotheek hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over de donatie. Meer uitleg over donaties aan cultuur leest u op daargeefjeom.nl.

Een ANBI is verplicht om gegevens te publiceren op een eigen website. Bibliotheek Amstelland publiceert de benodigde gegevens op deze website:

Contactgegevens

Stichting Amstelland Bibliotheken
Stadsplein 102
1181 ZM  AMSTELVEEN
Telefoon: 020-6414126

KvK nummer: 41.197.882
BTW nummer: NL002855136B01

 

Meer weten over de Bibliotheek Amstelland?