Team Educatie

Team Lees- en Mediaconsulenten

Dit team maakt kinderen wegwijs in de wereld van het lezen. Zij weten waar de spannendste verhalen van dit moment te vinden zijn. Daarnaast dragen ze bij aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van mediawijsheid. Kinderen worden overspoeld met informatie en vanzelfsprekend is maar een gedeelte van deze informatie echt de moeite waard!

Wil je meer weten over het programma voor scholen en educatieve instellingen? Of heb je een andere vraag? Dat kan telefonisch (020-6414126) of via e-mail.

Het voltallige team-educatie

 • Connie Fransen

  Lees- en mediaconsulent

  Met verhalen kun je reizen in je hoofd. Dat willen wij delen. Het begint al met voorlezen aan een baby en gaat voor altijd door. Als lees media consulent en trainer Open Boek wil ik kinderen, leerkrachten en ouders inspireren en de rijke ervaring van een mooi verhaal meegeven. Daarnaast bieden we met ons team media empowerment voor jong en oud. ‘It takes a village to raise a child’; de bieb maakt graag deel uit van jullie village!

 • Maarten Spaan

  Lees- en mediaconsulent

  Als lees- en mediaconsulent wil ik kinderen en jongeren in aanraking brengen met die prachtige wereld van verhalen. Daarnaast wil ik hen begeleiden in de onlinewereld waar ze meer en meer hun tijd doorbrengen.

 • Marjolein van der Aar

  Lees- en mediaconsulent

  Doelgroep: po. Ik kom uit een onderwijsnest en ben opgeleid als communicatiewetenschapper. Samen met collega’s, leerkrachten en ouders wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van mediawijsheid en lezen.

 • Nicole Wintgens

  Lees- en mediaconsulent

  De bibliotheek is een fijne plek om met boeken en (nieuwe) media in aanraking te komen. Ik vind het belangrijk dat jong en oud de kans krijgt zich (digitale) geletterde vaardigheden eigen te maken, zodat iedereen bewust, kritisch en actief kan meedoen aan de (digitale) samenleving. Mijn ervaring in het onderwijs komt mij goed van pas bij het begeleiden van bezoekers in de bibliotheek en leerlingen op school. Plezier in lezen en (nieuwe) media staat daarbij voorop!

 • Joke ten Have

  Adviseur informatie en media

  De BIEB is DE PLEK voor leesplezier en vinden van informatie. Het is mijn passie om iedereen van jong tot oud, te helpen, zijn/haar weg, daarin te vinden. Dus vraag gerust...

 • Caroline Heijlman

  Adviseur informatie en media

 • Hannelore Zeeman

  Adviseur informatie en media

  Opgeleid als leraar en gewerkt in onder andere de media heeft ervoor gezorgd dat ik een brede achtergrond heb. Mijn creativiteit kan ik goed kwijt als Adviseur informatie en media zowel in de bibliotheek als in de Maakplaats en natuurlijk in de lessen op scholen. Lezen is een ervaring, een reis, die ik iedereen mee zou willen geven. Dit kan zowel door middel van 21e -eeuwse vaardigheden als met een “ouderwets” boek. Het enthousiasme en het plezier van kinderen werkt zo stimulerend dat elke dag...

 • Lieke Visser

  Adviseur Informatie en Media

 • Robert-Jan van Leusen

  Adviseur Informatie en Media

  Met humor, enthousiasme, creativiteit en een flinke dosis medemenselijkheid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om jong en oud op een laagdrempelige, positieve manier te kunnen inspireren en ondersteunen op het gebied van hun ontwikkeling in leesplezier en andere benodigde vaardigheden in een snel veranderende wereld, zowel off- als online. Na lang werkzaam te zijn geweest in de audiovisuele (massa)media is het nu tijd voor inspiratie dichtbij!

 • Hannah Oud-Biemold

  Adviseur Informatie en Media

  Door het lezen van een boek kruip je in een andere wereld en vergroot je je fantasie. Dit boek kan evengoed digitaal zijn. Door mijn opleiding in Nieuwe Media en als creatief docent kan ik kinderen en jongeren goed ondersteunen in hun ontwikkeling, op school en in onze maakplaats.