Team Educatie

Team Lees- en Mediaconsulenten

Dit team maakt kinderen wegwijs in de wereld van het lezen. Zij weten waar de spannendste verhalen van dit moment te vinden zijn. Daarnaast dragen ze bij aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van mediawijsheid. Kinderen worden overspoeld met informatie en vanzelfsprekend is maar een gedeelte van deze informatie echt de moeite waard!

Wil je meer weten over het programma voor scholen en educatieve instellingen? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met Gertrude Hoogendoorn (manager Educatie & Programmering). Dat kan telefonisch (020-6414126) of via e-mail.

Het voltallige team-educatie

 • Gertrude Hoogendoorn

  Manager educatie & programmering

  De bibliotheek van vandaag is niet dezelfde als die van vroeger. We verbinden mensen en organisaties met elkaar zodat ze zich kunnen ontwikkelen, en bieden tal van programma’s en workshops aan. Wat niet is veranderd, is het geloof in leesplezier. Samen met scholen en kinderdagverblijven werken we aan 21e-eeuwse vaardigheden, en aan een inspirerend leesklimaat.

  Bekijk details van Gertrude Hoogendoorn

 • Connie Fransen

  Lees- en mediaconsulent

  Met verhalen kun je reizen in je hoofd. Dat willen wij delen. Het begint al met voorlezen aan een baby en gaat voor altijd door. Als lees media consulent en trainer Open Boek wil ik kinderen, leerkrachten en ouders inspireren en de rijke ervaring van een mooi verhaal meegeven. Daarnaast bieden we met ons team media empowerment voor jong en oud. ‘It takes a village to raise a child’; de bieb maakt graag deel uit van jullie village!

  Bekijk details van Connie Fransen

 • Maarten Spaan

  Lees- en mediaconsulent

  Als lees- en mediaconsulent wil ik kinderen en jongeren in aanraking brengen met die prachtige wereld van verhalen. Daarnaast wil ik hen begeleiden in de onlinewereld waar ze meer en meer hun tijd doorbrengen.

  Bekijk details van Maarten Spaan

 • Marjolein van der Aar

  Lees- en mediaconsulent

  Doelgroep: po. Ik kom uit een onderwijsnest en ben opgeleid als communicatiewetenschapper. Samen met collega’s, leerkrachten en ouders wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van mediawijsheid en lezen.

  Bekijk details van Marjolein van der Aar

 • Caroline Heijlman

  Adviseur informatie en media

  Bekijk details van Caroline Heijlman

 • Corrie de Boer

  Adviseur informatie en media

  Bekijk details van Corrie de Boer

 • Joke ten Have

  Adviseur informatie en media

  De BIEB is DE PLEK voor leesplezier en vinden van informatie. Het is mijn passie om iedereen van jong tot oud, te helpen, zijn/haar weg, daarin te vinden. Dus vraag gerust...

  Bekijk details van Joke ten Have

 • Nicole Wintgens

  Adviseur informatie en media, mediacoach

  De bibliotheek is een fijne plek om met boeken en (nieuwe) media in aanraking te komen. Ik vind het belangrijk dat jong en oud de kans krijgt zich (digitale) geletterde vaardigheden eigen te maken, zodat iedereen bewust, kritisch en actief kan meedoen aan de (digitale) samenleving. Mijn ervaring in het onderwijs komt mij goed van pas bij het begeleiden van bezoekers in de bibliotheek en leerlingen op school. Plezier in lezen en (nieuwe) media staat daarbij voorop!

  Bekijk details van Nicole Wintgens

 • Ruth Postma

  Adviseur informatie en media, mediacoach

  Doelgroep: PO. Motto: lang zullen we leren!

  Bekijk details van Ruth Postma

 • Hannelore Zeeman

  Adviseur informatie en media

  Opgeleid als leraar en gewerkt in onder andere de media heeft ervoor gezorgd dat ik een brede achtergrond heb. Mijn creativiteit kan ik goed kwijt als Adviseur informatie en media zowel in de bibliotheek als in de Maakplaats en natuurlijk in de lessen op scholen. Lezen is een ervaring, een reis, die ik iedereen mee zou willen geven. Dit kan zowel door middel van 21e -eeuwse vaardigheden als met een “ouderwets” boek. Het enthousiasme en het plezier van kinderen werkt zo stimulerend dat elke dag...

  Bekijk details van Hannelore Zeeman