Nieuws

Het nieuws als eerste ontvangen? Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Kiezen & aanmelden


Een greep uit eerder nieuws:

Resultaat 1 - 10 (van 13)

Weergaveopties:

 • Voorleesmiddag een groot succes! Bekijk details

  14 maart 2023

  Onze collega's Allon & Robert-jan lazen op 8 maart voor uit het boek Machtige Min in Bibliotheek Stadsplein en in Aalsmeer. Een verhaal over een dapper meisje in een kleurrijke tuin. Daarna maakten de kinderen mooie collagebloemen op een kaart en ondertussen spraken zij over dapper zijn. Het was een gezellig middag waar in totaal meer dan 20 (dappere) kids aan meededen!

 • Start Boekenweek Bekijk details

  7 maart 2023

  De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Met het thema van dit jaar, 'Ik ben alles', vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit.

 • Succesvol babycafé met muziek Bekijk details

  2 maart 2023

  Blij bij baby café met muziek in Bibliotheek Amstelveen Westwijk. Muziekant Rick had twee instrumenten bij zich en elk kind mocht de handdrum ook uitproberen voor het grote publiek. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

 • Winnaars voorleeswedstrijd Bekijk details

  16 februari 2023

  Yara Weymiens van basisschool OBS Kudelstaart en Amina Shoaib van OBS De Westwijzer uit Amstelveen hebben de Amstellandse voorleeswedstrijd gewonnen.

 • Winnaar P.C.Hooftprijs Tijs Goldschmidt Bekijk details

  15 februari 2023

  P.C. Hooftprijswinnaar Tijs Goldschmidt over zijn laatste boek Wolven op het ruiterpad. Hiervoor ontving hij de Jan Wolkersprijs voor beste natuurboek. Bovendien behoort dit boek volgens Trouw en de Volkskrant tot de beste boeken van 2022.

 • Verkiezingen 2023 Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 15 maart 2023 worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Op diezelfde dag kun je - als je 18 jaar of ouder bent - stemmen voor de waterschappen.

 • DigiVitaler Bekijk details

  2 februari 2023

  Met het lesprogramma DigiVitaler leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet.

 • Nationale voorleesdagen Bekijk details

  17 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er van alles te doen in de bibliotheek om vooral het plezier van voorlezen te laten ervaren. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! In de bieb inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

 • Bibliotheek is dementievriendelijk Bekijk details

  21 september 2022

  Op Wereld Alzheimerdag, woensdag 21 september, ontving de Bibliotheek Amstelland uit handen van de Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen, het certificaat ‘Dementievriendelijke Bibliotheek’

 • Feestelijke opening Bieb Uithoorn Bekijk details

  23 augustus 2022

  “De spiksplinternieuwe bieb in Uithoorn gaat bijna open!” Een tijdlang riepen we dit enthousiast. Met iedere spijker die in de muur werd geslagen en met elk likje verf kwam de opening dan ook dichterbij. Maar sinds kort roepen we, minstens zo enthousiast: “De nieuwe bieb ís open!”

Paginanavigatie