Nieuws

Het nieuws als eerste ontvangen? Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Kiezen & aanmelden


Een greep uit eerder nieuws:

Resultaat 1 - 10 (van 18)

Weergaveopties:

 • Stem op de Bieb! Bekijk details

  29 augustus 2023

  Stem tussen 4 en 26 september op de Bibliotheek Amstelland bij Rabo Clubsupport en help ons aan een verhalentafel!

 • Vanaf 1 juli gratis internet/pc gebruik Bekijk details

  22 juni 2023

  Extra service voor onze bezoekers, leden en niet-leden. Vanaf 1 juli 2023 is Internet/pc-gebruik gratis in onze bibliotheken. Voor zowel leden als bezoekers.

 • De Dementheek nu in Odensehuis Bekijk details

  15 juni 2023

  De Dementheek verhuist per 16 juni naar het Odensehuis Amstelveen.

 • Cultuureducatie verankerd in onderwijs Bekijk details

  15 mei 2023

  In de Roelof Venemaschool hebben we woensdag 10 mei een intentieverklaring getekend als opmaat naar een Cultuureducatieconvenant Amstelland.

 • Certificering voor de Bibliotheek Amstelland Bekijk details

  28 maart 2023

  De Bibliotheek Amstelland is glansrijk gecertificeerd door CBCT-Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

 • Voorleesmiddag een groot succes! Bekijk details

  14 maart 2023

  Onze collega's Allon & Robert-jan lazen op 8 maart voor uit het boek Machtige Min in Bibliotheek Stadsplein en in Aalsmeer. Een verhaal over een dapper meisje in een kleurrijke tuin. Daarna maakten de kinderen mooie collagebloemen op een kaart en ondertussen spraken zij over dapper zijn. Het was een gezellig middag waar in totaal meer dan 20 (dappere) kids aan meededen!

 • Start Boekenweek Bekijk details

  7 maart 2023

  De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Met het thema van dit jaar, 'Ik ben alles', vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit.

 • Succesvol babycafé met muziek Bekijk details

  2 maart 2023

  Blij bij baby café met muziek in Bibliotheek Amstelveen Westwijk. Muziekant Rick had twee instrumenten bij zich en elk kind mocht de handdrum ook uitproberen voor het grote publiek. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

 • Winnaars voorleeswedstrijd Bekijk details

  16 februari 2023

  Yara Weymiens van basisschool OBS Kudelstaart en Amina Shoaib van OBS De Westwijzer uit Amstelveen hebben de Amstellandse voorleeswedstrijd gewonnen.

 • Winnaar P.C.Hooftprijs Tijs Goldschmidt Bekijk details

  15 februari 2023

  P.C. Hooftprijswinnaar Tijs Goldschmidt over zijn laatste boek Wolven op het ruiterpad. Hiervoor ontving hij de Jan Wolkersprijs voor beste natuurboek. Bovendien behoort dit boek volgens Trouw en de Volkskrant tot de beste boeken van 2022.

Paginanavigatie