Winnaars voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 11:35

De voorleeskampioenen van 13 basisscholen uit Amstelland gingen de strijd aan voor het kampioenschap voorlezen. De winnaars...

De deelnemende kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Zij wonnen op hun basisschool al de voorleeswedstrijd en zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'. Hiermee kwalificeerden zij zich ook voor de voorronde in de bibliotheek. Maar liefst dertien  basisscholen uit de regio Amstelland leverden kandidaten die allemaal een fragment voorlazen uit hun favoriete jeugdboek.

De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een deskundige jury bestaande uit:

Jenny Fatisis, Projectleider bij de VoorleesExpress Amstelland (rechts op foto)

Annemieke van Veen, leerkracht basisschool Oosteinder Aalsmeer (midden op foto)

Ada Ruiter, Boekhandel Libris Venstra (links op foto).

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Tijdens het beraad van de jury werden de deelnemers en het publiek verrast door een spetterend dansoptreden van dansgroep NO PRESSURE van dansschool Buenting uit Amstelveen. Uiteindelijk koos de jury voor d volgende twee winnaars:

-Anita Oranghi van O.B.S. Piet Hein in Amstelveen (rechts voor). Zij las voor uit het boek Spy girl: code rood van Robin Benway.

-Amina Bajric van O.B.S. de Westwijzer in Amstelveen (links voor). Zij las voor uit het boek Floor schrijft (straf)regels van Marjon Hoffman.

Zij gaan op 17 maart door naar de kwartfinale in de bibliotheek van Amsterdam. De winnaars van die kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

Dansgroep NO PRESSURE van dansschool Buenting uit Amstelveen in actie.