Reserveren & aanvragen

Alles wat je vindt in de catalogus kun je reserveren of aanvragen.

Reserveren

Zit je te neuzen in de catalogus en heb je iets leuks gevonden? Reserveer de titel en wij halen 'm voor je uit de kast. Als de titel uitgeleend is, word je op de wachtlijst gezet. 

Je krijgt automatisch een bericht als we de titel voor je hebben klaargezet.

Aanvragen uit een andere bibliotheek

Samen met alle openbare bibliotheken in Nederland hebben we 35 miljoen titels! Hebben wij een titel niet in de collectie? Dan kun je deze aanvragen. Dit kost €2,50 per aanvraag. We zorgen ervoor dat de titel zo snel mogelijk voor je klaarstaat.

Aanvragen bij de KB, universiteitsbibliotheken en speciale bibliotheken

Wil je iets aanvragen uit de collectie van de KB, van een universiteitsbibliotheek of van een speciale bibliotheek? Dat kan uiteraard. Hiervoor wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van €13,- per aanvraag.

Aanvragen via Muziekweb en Filmbieb

De catalogus van Muziekweb biedt ruim 6 miljoen nummers die je gratis kunt beluisteren. Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je ook muziek lenen uit deze grootste muziekcollectie van Europa. De collectie van Muziekweb bevat ruim 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s. Als lid kun je ook alle films die je vindt op Filmbieb! lenen. Voor beide geldt een leentermijn van maximaal 3 weken, voor zowel het Basis- als Onbezorgd abonnement. Deze materialen kunnen, net zoals de e-books, niet verlengd worden. Na deze periode betaal je 80 cent per dag extra.

Mijn Bibliotheek-account

Om te kunnen reserveren en aanvragen heb je een account nodig.