Gastlenen

Wist je dat je met jouw bibliotheekpas ook gratis mag lenen in vrijwel alle andere bibliotheken in Nederland?

Handig als je vaak op een andere plek bent, bijvoorbeeld voor je werk, studie of sport.

Stap 1: Ga naar de gastbibliotheek

Met jouw pas van de Bibliotheek Amstelland kun je ook lenen bij bijna alle andere bibliotheken in Nederland, zoals de vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Deze gastbibliotheken geven je een gratis basisabonnement.

Stap 2: Schrijf je in bij de informatiebalie

Neem je bibliotheekpas en legitimatie mee bij het eerste bezoek aan de gastbibliotheek. Een medewerker schrijft je in. Je krijgt dan een nieuw pasje, waarmee je materialen leent bij de gastbibliotheek. Je kunt ook inloggen op hun website.

Stap 3: Je kunt nu materialen lenen

De regels van de gastbibliotheek kunnen anders zijn dan je gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan de uitleentermijn of het maximaal aantal boeken. Zolang je lid bent van jouw thuisbibliotheek kun je ook lenen bij andere bibliotheken. Bij elke uitlening wordt dit gecontroleerd.

Stap 4: De materialen terugbrengen

Wil je de materialen weer terugbrengen bij de Bibliotheek waar je ze hebt geleend?

Te gast bij Bibliotheek Amstelland

Ben je lid van een andere bibliotheek en wil je in Amstelveen, Uithoorn of Aalsmeer lenen? Je bent van harte welkom! Kom met je bibliotheekpas en legitimatie naar de balie tijdens de openingstijden, dan schrijven we je in. Je krijgt dan een basisabonnement (meer info over onze abonnementen op 'Lid worden').