Passend lezen

Exclusief voor mensen met een leesbeperking: 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres.

Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek vele gesproken boeken aan, exclusief voor mensen met een leesbeperking. 

Direct naar Passend Lezen

Wat zijn gesproken boeken?

Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Verklaring leesbeperking nodig

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je op de website aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen.

Aan de slag

Ga naar bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je krijgt direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje. Op het plankje passen max. 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt. Je kunt de boeken vervolgens afspelen op een pc, tablet of mobiele telefoon. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig.

Naar Passend Lezen