Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Geert Buelens Wat we toen al wisten

  Analyse van de geopolitieke en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen sinds het uitkomen in 1972 van het rapport 'Grenzen aan de groei' van de Club van Rome.

  Gedrukt boek

 • Mart Smeets Rood wit blauw in de Tour

  Verhalen en anekdotes over elke Nederlandse wielrenner (m/v) die ooit heeft meegedaan aan de Tour de France. Met foto’s.

  Gedrukt boek

 • Geert Mak De eeuw van mijn vader

  Geschiedenis van het Nederland van de twintigste eeuw aan de hand van interviews, oude krantenberichten en bewaard gebleven brieven.

  Gedrukt boek

 • Ewoud Kieft Oorlogsenthousiasme

  Aan de hand van de levensgeschiedenis en opvattingen van enkele bekende intellectuelen wordt het oorlogsenthousiasme in Europa aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog geduid.

  Gedrukt boek

 • Andrew Roberts Churchill

  Biografie van de Engelse staatsman (1874-1965), premier en oorlogsleider tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Harald Jähner Wolfstijd

  Mentaliteitsgeschiedenis over het fysieke en vooral ook mentale herstel van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Ineke Noordhoff Schaduwkust

  Geschiedenis van de geleidelijke inpoldering van de Waddenzee aan de hand van de geschiedenis van een Groningse boerenfamilie en de strijd die deze moest voeren tegen zowel de zee als de overheid.

  Gedrukt boek

 • Suzanna Jansen Het pauperparadijs

  Aan de hand van haar familiegeschiedenis beschrijft een journaliste anderhalve eeuw Nederlandse armoede en wat daar aan gedaan werd, te beginnen met het heropvoedingexperiment in Veenhuizen in Drenthe.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

David Van Reybrouck Congo

30 juni is de Onafhankelijkheidsdag van Congo. In dit werk van David van Reybrouck wordt de gruwelijke geschiedenis van Congo beschreven. Een groot deel van het boek is gebaseerd op honderden interviews die Van Reybrouck heeft afgenomen.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken