Veelgestelde vragen

Heb je vragen over onze nieuwe dienst Open+ waarbij je ook buiten de bemande uren in de Bibliotheek in Aalsmeer terecht kunt? We hebben de meeste vragen alvast voor je onder elkaar gezet.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lid worden van Open+ in Aalsmeer?

Wanneer je een abonnement hebt bij de Bibliotheek Amstelland kun je Open+ aanvragen. Dit kan in de vestiging of door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat je de akkoord bent met de regels en hiervoor getekend hebt, zetten we je pasje om en kun je gebruik maken van Open+.

Is er iemand van de Bibliotheek aanwezig tijdens Open+?

Nee, er is geen personeel aanwezig tijdens Open+. Wanneer je personeel nodig hebt, kun je in de Bibliotheek terecht tijdens de full service-uren.

Betekent dit dat er geen personeel meer nodig is in de Bibliotheek?

Nee, Open+ is geen vervanging voor de bemenste openingstijden. We houden full service uren met medewerkers en ook vrijwilligers helpen ons dagelijks met werkzaamheden. Open+ is een aanvullende dienst die ervoor zorgt dat we vaker open kunnen en meer mogelijkheden hebben om activiteiten te organiseren.

Op welke tijden kan ik gebruikmaken van Open+?

Op dit moment is Open+ dagelijks beschikbaar van 7.00 tot 23.00, inclusief de feestdagen. De reguliere openingstijden vallen binnen deze tijden. Dan is er een medewerker aanwezig voor al je vragen.

Mag ik iemand meenemen naar binnen tijdens Open+?

Je mag andere gezinsleden meenemen, maar verder moet je lid zijn om naar binnen te kunnen. Iemand van buiten je huishouden meenemen, mag dus niet.

Mag ik mijn pas uitlenen aan iemand anders voor Open+?

Nee, een bibliotheekpas is persoonlijk en is niet overdraagbaar. Ook de pincode is persoonlijk.

Zijn er ook activiteiten tijdens Open+?

Met de verruimde openingstijden wordt het mogelijk om meer in de Bibliotheek te organiseren. Wil je zelf iets organiseren of heb je een leuk idee, neem dan contact met ons op door te mailen naar openplus@debibliotheekamstelland.nl.

Hoe kan ik mijn ervaringen met Open+ met jullie delen?

Jouw tips en ervaringen (zowel positief als negatief) zijn voor ons erg waardevol! 

Laat je feedback achter via dit formulier

Wat moet ik doen als er een calamiteit is bij mijn bezoek?

In de vestiging hangen diverse calamiteitenwijzers. Hierop staat aangegeven wat je moet doen. Gaat het alarm af? Verlaat dan rustig het pand.

Geen spoed? Bel dan 0900 8844, bij spoed bel 112. Als het alarm afgaat, komt vanzelf de beveiligingsdienst.

Is er cameratoezicht tijdens Open+?

Ja, er is cameratoezicht, deze beelden worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen door het management raadpleegbaar in het geval van een incident.

Komt Open+ ook naar andere bibliotheken?

Op dit moment hebben we daar nog geen plannen voor. We gaan eerst ervaringen opdoen in Aalsmeer.

Heb je een andere vraag?

Tijdens de full service openingstijden kun je in de Bibliotheek terecht met vragen of bellen op 020-5455599. Buiten de openingstijden kun je een mail met je vraag sturen naar openplus@debibliotheekamstelland.nl.

Meer over Open+