Open+

Altijd welkom in de Huiskamer van Aalsmeer


's Ochtends, 's avonds of op zondag naar de Bieb? Dat kan! De openingstijden van Bibliotheek Aalsmeer breiden we uit dankzij Open+. Wij gaan dit begin 2021 uitproberen. Doe je mee?

Groetjes, Corrie

Je krijgt de sleutel van de Bibliotheek!

Lijkt het jou ook fijn om zo vaak mogelijk van de Bibliotheek gebruik te kunnen maken? Dan hebben we goed nieuws. De Bieb in Aalsmeer is straks ook te bezoeken naast de normale service-uren.

Met jouw bibliotheekpas krijg je toegang als er geen medewerkers aanwezig zijn, dankzij de techniek van Open+. De Bibliotheek kan zelfstandig gebruikt worden, bijvoorbeeld om een boek te lenen, aan activiteiten deel te nemen of deze zelf te organiseren. Bij binnenkomst gaan alle systemen aan: de verlichting, verwarming, koffie, computers en de uitleenapparatuur. Natuurlijk staan we tijdens de fullservice tijden gewoon voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Een activiteit organiseren in de Bieb? Er is veel mogelijk dankzij Open+! Mail je idee naar openplus@debibliotheekamstelland.nl, dan nemen we contact met je op.

Doe mee aan de testgroep

Wil je als eerste toegang tot de Bibliotheek buĂ­ten de normale service-uren, en meedenken over de inrichting van het Open+-concept? Meld je aan voor de testgroep. Dit ga je doen:

 • Een instructie volgen
 • De onbemande bibliotheek bezoeken
 • Online of telefonisch feedback achterlaten

De testperiode start in 2021 met zo'n 50 testers, zodra de coronamaatregelen het toelaten.

Jouw tips en ervaringen zijn super waardevol!

Deel jouw ervaringen na je bezoek via het feedbackformulier.


Meedoen in drie stappen

 1. Aanmelden

  Geef aan dat je gebruik wil maken van Open+. We beginnen met een kleine testgroep en breiden steeds verder uit.

 2. Uitnodiging krijgen

  We nodigen je uit om deel te nemen aan Open+. We nemen de spelregels (pdf) door en activeren jouw bibliotheekpas.

 3. Toegang tot de Bieb

  Met jouw pas kun je de deur van de Bibliotheek open doen en lekker je gang gaan. Geef ons je suggesties, zodat wij er van kunnen leren!