"De beleving van een verhaal wordt nog rijker wanneer je je ervaringen deelt met andere lezers."

Lees je graag en zou je het leuk vinden om hierover met anderen van gedachten te wisselen? Dan kan je je aansluiten bij een bestaande leeskring
of zelf een leeskring starten.

De Bibliotheek helpt je daarbij met startbijeenkomsten, leeswijzers, de leeskringkoffer en natuurlijk met de Boekenlijst voor leeskringen 2019-2020.


Zelfstandige leeskringen

Zoek je een leeskring of wil je zelf een leeskring oprichten?

Samen met de Stichting Senia helpen we beginnende leeskringen om zelfstandig aan de slag te gaan. Er worden regelmatige nieuwe leeskringen opgestart over verschillende literaire stromingen, talen of non-fictie boeken. Senia geeft daarbij leeswijzers, waarmee het lezen en bespreken van het boek nog leuker gaat zijn.

BoekMeeting Senia (online) – Het geheim van de Gucci-Koffer

Data: 

09 maart 10:30 tot 12:00
10 maart 14:00 tot 15:30
11 maart 19:30 tot 21:00
16 maart 10:30 tot 12:00
17 maart 10:30 tot 12:00

Aanmelden kan via Senia BoekMeetings. Prijs €12,50 (€9,50 voor leden van Senia)

Het geheim van de Gucci-koffer van Pauline Terreehorst vertelt de boeiende geschiedenis van een gravin in Midden-Europa die haar wereld ziet verkruimelen. Senia organiseert over dit boek een bijzondere Online BoekMeeting. Deze wordt geleid door een historicus, waardoor nog meer inhoud en verdieping mogelijk is.

Schrijf u snel in, lees dit prachtige boek en waan u in vervlogen tijden. De BoekMeetings vinden plaats in kleine groepen van maximaal 8 personen. Voorafgaand aan de BoekMeeting ontvangt u een leeswijzer. Deze geeft informatie over het boek, de auteur en de context en bevat inspirerende discussievragen. 

Kijk voor meer mogelijkheden om lid te worden van een leeskring op www.senia.nl

Meedoen met een bestaande leeskring

Stroom je liever in bij een bestaande groep? Wij kunnen je in contact brengen met leeskringen in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Neem daarvoor contact op met Anton Furnée, programmeur van de Bibliotheek Amstelland (e-mail of telefonisch: 020-6414126).

Boekenlijst voor leeskringen 2019-2020

Eén van de meest gewaardeerde diensten die we aanbieden voor leeskringen: de boekenlijst voor leeskringen. Kijk snel welke titels er dit jaar worden aangeboden. Handig: binnen het document kun je vanaf nu snel doorklikken naar schrijvers, titels en onderwerpen.

Bekijk de lijst

De leeskringkoffer

Met de leeskringkoffer krijg je meerdere exemplaren van een boek. Ideaal als je je eigen leeskring runt. Iedereen heeft z'n eigen exemplaar en je hebt voldoende tijd om het boek uit te lezen.

Meer info