"De beleving van een verhaal wordt nog rijker wanneer je je ervaringen deelt met andere lezers."

Lees je graag en zou je het leuk vinden om hierover met anderen van gedachten te wisselen? De Bibliotheek biedt startbijeenkomsten, leeskringkoffers vol exemplaren van dezelfde titels en leeswijzers.


Start zelf een leeskring of sluit je aan

Zelfstandige leeskringen

Zoek je een leeskring of wil je zelf een leeskring oprichten?

Samen met de Stichting Senia helpen we beginnende leeskringen om zelfstandig aan de slag te gaan. Er worden regelmatig nieuwe leeskringen opgestart over literaire stromingen, talen of non-fictie boeken. Senia geeft daarbij leeswijzers, waarmee het lezen en bespreken van het boek nog leuker gaat zijn.

De informatiebijeenkomsten in de Bibliotheek verschijnen op deze pagina. Kijk voor meer mogelijkheden om lid te worden van een leeskring op www.senia.nl.

Meedoen met een bestaande leeskring

Stroom je liever in bij een bestaande groep? Wij kunnen je in contact brengen met leeskringen in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Neem daarvoor contact op met Anton Furnée, programmeur van de Bibliotheek Amstelland (e-mail of telefonisch: 020-6414126).

Handig voor leeskringen

Boekenlijst voor leeskringen 2023-2024

We bieden boeken aan voor leeskringen. Bekijk de boekenlijst voor een overzicht van de schrijvers en titels die de Bibliotheek aanbiedt.

Bekijk de lijst

De leeskringkoffer

Met de leeskringkoffer krijg je meerdere exemplaren van een boek. Ideaal als je je eigen leeskring runt. Iedereen heeft z'n eigen exemplaar en je hebt voldoende tijd om het boek uit te lezen.

Meer info