"De beleving van een verhaal wordt nog rijker wanneer je je ervaringen deelt met andere lezers."

Lees je graag en zou je het leuk vinden om hierover met anderen van gedachten te wisselen? Dan kan je je aansluiten bij een bestaande leeskring
of zelf een leeskring starten.

De Bibliotheek helpt je daarbij met startbijeenkomsten, leeswijzers, de leeskringkoffer en natuurlijk met de Boekenlijst voor leeskringen 2019-2020.


Zelfstandige leeskringen

Zoek je een leeskring of wil je zelf een leeskring oprichten?

Samen met de Stichting Senia helpen we beginnende leeskringen om zelfstandig aan de slag te gaan. Er worden regelmatige nieuwe leeskringen opgestart over verschillende literaire stromingen, talen of non-fictie boeken. Senia geeft daarbij leeswijzers, waarmee het lezen en bespreken van het boek nog leuker gaat zijn.

Losse Leeskring: Nederland Leest Het zwijgen van Maria Zachea

Heel Nederland leest Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, het boek dat de bibliotheken deze maand cadeau doen aan alle bezoekers. Landelijke leescluborganisatie Senia leest mee en organiseert eenmalige online leesclubs rond dit boek. Deze online leesclubs worden begeleid door Senia-vrijwilligers, van inloggen tot de bespreking. Dat is meteen een mooie kans om te zien hoe een online leesclub werkt.

Heeft u belangstelling om mee te doen aan deze leeskringbijeenkomst? Stuur voor 11 december een mail naar Anton Furnee, a.furnee@debibliotheekamstelland.nl  (o.v.v. naam, e-mailadres en woonplaats). Met andere deelnemers bepalen we vervolgens een datum voor de leeskring.

Kijk voor meer mogelijkheden om lid te worden van een leeskring op www.senia.nl

Meedoen met een bestaande leeskring

Stroom je liever in bij een bestaande groep? Wij kunnen je in contact brengen met leeskringen in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Neem daarvoor contact op met Anton Furnée, programmeur van de Bibliotheek Amstelland (e-mail of telefonisch: 020-6414126).

Boekenlijst voor leeskringen 2019-2020

Eén van de meest gewaardeerde diensten die we aanbieden voor leeskringen: de boekenlijst voor leeskringen. Kijk snel welke titels er dit jaar worden aangeboden. Handig: binnen het document kun je vanaf nu snel doorklikken naar schrijvers, titels en onderwerpen.

Bekijk de lijst

De leeskringkoffer

Met de leeskringkoffer krijg je meerdere exemplaren van een boek. Ideaal als je je eigen leeskring runt. Iedereen heeft z'n eigen exemplaar en je hebt voldoende tijd om het boek uit te lezen.

Meer info