Dementheek

Dementheek, de juiste ondersteuning bij leven met dementie

Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Dit geldt ook voor mantelzorgers. Om de zorg voor hun naasten beter vol te houden, is een goede balans essentieel tussen wat hen gevraagd wordt aan zorg en wat zij kunnen bieden.

Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die het leven met dementiƫle problemen makkelijker maken. Lang niet iedereen kent deze thuistechnologie en de voordelen ervan. Het uitzoeken kost veel tijd en energie. De Dementheek laat u op een eenvoudige manier kennis maken met de mogelijkheden van thuistechnologie en helpt u met het maken van de juiste keuze.

Apparaten uitproberen via de Dementheek
De Dementheek is een uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met dementiƫle problematiek en hun naasten. De Dementheek biedt u de mogelijkheid om deze apparaten te lenen, zodat u ze thuis kunt proberen.

Waar kan thuistechnologie bij helpen?
Er zijn technologische producten of apparaten op de markt die helpen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld speciale telefoons, GPS-systemen, een dagritmeklok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. In de Dementheek laten we de producten graag aan u zien. De Dementheek vindt u in het Odensehuis Amstelveen aan de Bourgondischelaan 43. 

Meer informatie en de openingstijden van het Odensehuis en de dementheek vindt u hier.