Belangrijke data Aalsmeer

De bibliotheek streeft er naar om zo vaak mogelijk open te zijn. Tijdens de verbouwing zullen er echter momenten zijn dat we onmogelijk open kunnen blijven. Ofwel door werkzaamheden die veel stof en geluid veroorzaken of die zelfs gevaarlijk voor bezoekers kunnen zijn. Hieronder lees je wanneer we deze momenten verwachten.

Voor in je agenda

Op dit moment is de planning dat de bibliotheek in de weken 35 en 36 (27 aug tot 10 sep) dicht gaat. Dan worden de laatste aanpassingen aan het gebouw gedaan en de tijdelijke scheidingswand tussen de bibliotheek en de entree en het restaurant wordt verwijderd. De collectie wordt weer op z'n plaats gezet en na een goede schoonmaakbeurt zijn we klaar om je vanaf maandag 10 september weer hartelijk welkom te heten in de Bibliotheek Aalsmeer, en natuurlijk in nieuwe Oude Veiling.

Wat betekent dit voor jou?

Wat de uitleningen beteft: zaterdag 25 augustus is de laatste kans om boeken te lenen en reserveringen op te halen. Had je de boeken eigenlijk moeten terugbrengen in deze periode? Geen probleem. Je mag ze thuishouden tot uiterlijk 17 september 2018. Had je ze eigenlijk al eerder moeten terugbrengen? Dan is het goed te weten dat de sluitingsperiode niet meetelt voor het aantal dagen dat je te laat materiaal terug brengt. Tijdens de sluiting kan je natuurlijk nog wel online bij de Bieb terecht. Ken je onze handige apps daar voor al? Hiermee kan je bijvoorbeeld 24/7 al je biebzaken regelen. Kijk ook even naar de LuisterBieb en de VakantieBieb, ook als je niet op vakantie gaat zijn dit hele handige apps... 

Tijdens de sluiting zijn er ook geen activiteiten zoals het Taalhuis en het Taalcafé.


Week 35 en 36 nog even dicht

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan De Oude Veiling om alles in goede staat te brengen voor de officiële opening op 15 september. We ontkomen er niet aan om nog één keer de bibliotheek tijdelijk te sluiten. In de weken 35 en 36, van maandag 27 augustus t/m zaterdag 8 september, gaan we dicht om je op maandag 10 september weer met open armen te kunnen ontvangen. 


Feestelijke opening

De officiële opening van de nieuwe Oude Veiling is op zaterdag 15 september van 13.00 - 13.30 uur. Met burgemeester Jeroen Nobel, kinderburgemeester Hannah Fokkema, wethouder Wilma Alink en Stichting Leefomgeving Schiphol. Die dag is het ook voor iedereen Open Huis, tot 17.00 uur. Er is een speciaal programma met o.a. slagwerkgroep Bovenkerk, muziekvereniging Flora, rolstoeldansen, dansgroep Deborah, koor Davanti met flashmob, talkshow door Margot Rijerkerk met partners van De Oude Veiling en toneelvoorstelling De Ontmoeting door cliënten van Ons Tweede Thuis.


Alles over de verbouwing in Aalsmeer

Vanaf het begin van de verbouwing tot en met de officiële opening op 15 september houden we je op de hoogte van alles wat hier bij komt kijken. Klik op de foto, je komt dan op de pagina waar je het hele plan kunt bekijken, de belangrijkste data leest en alvast een kijkje kunt nemen in de nieuwe Oude Veiling.