Right click on the page to translate it in your desired language.

De ontwikkeling van jouw kind

Lezen is goed voor de taalontwikkeling. De Bibliotheek helpt jou als ouder om je kind met plezier te laten lezen. Onze medewerkers geven je graag persoonlijk advies. Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn?

  • Hoe lees ik voor?
  • Welke boeken zijn geschikt?
  • Een tablet thuis, wel of niet doen?

Voorleestips

Je kunt al vroeg beginnen met voorlezen. Hoe pak je het aan? BoekStart.nl heeft tips om voorlezen aan baby's en peuters leuker te maken.

Makkelijk lezen plein

Sommige kinderen houden (nog) niet van lezen. Op het Makkelijk Lezen Plein vind je leuke, grappige en spannende boeken, die het leesplezier vergroten.

Omgaan met media

Is het slim om mijn kind op de tablet te laten? Welke apps zijn geschikt? Vind antwoord op dit soort vragen op onze pagina's over mediagebruik.

Kom naar de Bieb

Voorleesmomentjes

In iedere vestiging lezen we voor! In Amstelveen hebben we zelfs voorleessessies in heel veel verschillende talen. Kom gezellig met je kinderen langs.

Wil je de Bieb leren kennen? Kom naar de familieochtend 'Met je kind naar de Bieb' in Amstelveen. Voorlezen, boekjes uitzoeken, knutselen en hulp van de medewerker.

Bij het BoekStart Babycafé gaan we samen boekjes lezen en ontmoet je andere ouders. Soms is er een muzikant aanwezig.

In de agenda: ouders & opvoeding

Podcast voor Taal

Deze podcast gaat over de Gezinsaanpak Geletterdheid. Met deze aanpak willen we de cyclus van laaggeletterdheid in laagtaalvaardige gezinnen doorbreken. Dat doen we samen met onze partners.

In deze aflevering gaan Connie Fransen, lees-mediaconsulent, en Anton Furnée, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland, in gesprek met José Gerards, projectleider van de VoorleesExpress in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer. Zij vertelt over de aanpak van de VoorleesExpress, en over de samenwerking met de bibliotheek.

Voor je baby

Gratis koffertje

Als je je baby lid maakt, krijg je van ons een gratis BoekStart-koffertje met boekjes er in.

Leuke app

Ken je de app van BoekStart? Vol met boekentips, voorleestips en een heuse voorleeswekker.

BoekStartCoaches

Je kunt ze tegenkomen op het consultatiebureau: de BoekStartcoaches van de Bieb!