De wonderbaarlijke werkplaats van oom Tobi

van Lissa Evans

Tip van Gertrude | 17 april 2020

Voorlezen wordt aangeraden tot en met groep 8.

Mijn oudste zoon en ik hebben het bedtijdritueel niet tot dat punt in ere gehouden, maar wel tot het eind van groep 7. Zo kwam ik vorig jaar op zoek naar een leuk verjaarskado voor hem De wonderlijke werkplaats van oom Tobi tegen in de boekhandel. De tekst op de omslag sprak me al aan. Maar ik kon niet vermoeden dat we zo’n lol zouden hebben met dit boek!

Het is een grappige whodunnit, waarbij je samen met de hoofdpersoon Kevin een raadsel oplost aan de hand van clues die zijn verdwenen goochelende oom Tobi heeft achtergelaten. Maar er zijn kapers op de kust…Het boek, en dan vooral de dialogen, zijn zó grappig en beeldend geschreven, dat ik tussen het lachen regelmatig dacht: “dit moet verfilmd worden”. En toen ik de auteur, Lissa Evans, googlede zag ik waardoor dat kwam: deze dame is naast schrijver ook regisseur.

Waarschijnlijk bedenkt en verbeeldt zij verhalen altijd zowel in woord als beeld. Nadat het boek uit was, was de keuze voor nog een boek van Tessa Evans dan ook snel gemaakt. In mijn volgende tip lees je hier meer over.

Bekijk het e-book

 

Gertrude

Manager Educatie en Programmering