Zomer in de Bieb

In je koffer of liever op je laptop of mobiel?

Ga jij deze zomer backpacken met boeken, voorstellingen en films bezoeken of de Online Bibliotheek uitspelen? Of ga je toch echt voor die gratis zomertas? Op deze pagina laten we je graag zien dat er in de zomer meer dan genoeg te beleven valt in en met de Bieb. 

Onderweg lezen en luisteren met de Online Bibliotheek

In de Online Bibliotheek app vind je duizenden e-books en luisterboeken. Perfect voor achterin de auto, in de tuin of op het strand! Een kleine greep uit het aanbod:

Kom backpacken met de Bieb

Zin om op vakantie te gaan bij jou in de buurt? De Bibliotheek zet haar tipi op, leest voor en geeft leuke workshops. Maak je eigen ansichtkaart, postzegel, onderzoek een mier of kever en luister naar prachtige verhalen over de spin, een kniptor en het vuurvliegje!

Kom je langs?

Zomer Agenda

Vakantielezen: ga mee op reis!

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. De namen zijn misschien een beetje gek, maar de landen bestaan echt! Ontdek het zelf en ga mee op reis!

De reis begint met een zeer gevaarlijk boek. Fenna leest het verhaal voor, dus zet het filmpje aan en luister!

Begin je avontuur!

Meral en Jop zijn met een zeer gevaarlijk boek begonnen aan een spannend avontuur. En jij kan mee! Ontdek samen met Meral en Jop de geheimen van de landen. De reis begint in Avonturenland. Zullen we beginnen?

Lenen in de zomer met Maandje Bieb

Voor maar €4,40 per maand leen je de hele zomer door de mooiste reisboeken of spannendste thrillers. Ben je student of heb je een CJP pas? Dan ben je al voor €2,20 lid! Als lid leen je ook je favoriete boek als e-book of luisterboek! 

Neem een Maandje Bieb

Even een rustig momentje?

Maakplaats Strippenkaart

Ben jij in augustus thuis vakantie aan het vieren? Kom dan gezellig naar de Maakplaats! Koop voor €15 een strippenkaart en ga in augustus naar 4 Maakplaats workshops voor de prijs van 3!

Hoe het werkt
Koop via de button hieronder je persoonlijke Maakplaats strippenkaart. Deze ontvang je als PDF in je mail. Zoek vervolgens jouw 4 lievelingsworkshops uit, en klik bij de prijs op 'Maakplaats Strippenkaart' om je plekje te reserveren. Print de strippenkaart uit en neem hem mee naar je workshops. 

Koop een strippenkaart

Maakplaats workshops in de zomer

Filmochtenden in de Bibliotheek

In augustus vertonen we in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein vier biografische speelfilms over de schrijvers Truman Capote, Virginia Woolf, Beatrix Potter en Jack Karouac.

Deze kwaliteitsfilms zijn uitgekozen door onze filmspecialist Eric van Rooyen. Hij zal bij iedere film een korte inleiding houden en de film nabespreken.

Vanwege onze licentie mogen we op onze website geen titels publiceren van de films die we gaan vertonen. U kunt de titels opvragen bij de bibliotheek.

Namens de Bibliotheek Amstelland wensen we je een fijne zomer en tot ziens in de Bieb!