Poëziecafé - Het uur van de waarheid

Gepubliceerd op: 14 april 2020 10:00

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. De dichters willen ook nu hun gedichten met jou delen. Het thema is 'Het uur van de waarheid' in de Maand van de Filosofie.

Het uur van de waarheid

Filosofen stellen al sinds de Klassieke Oudheid de vraag wat waarheid is. Het bestaan van een absolute waarheid werd in twijfel getrokken. Er kwam ruimte voor nieuwe perspectieven. Tegelijkertijd schuilt hierin een gevaar: als je niet meer met elkaar kunt afspreken wat waar is en iedereen zich terugtrekt in zijn eigen bubbel, is geen gesprek meer mogelijk.

Tijdens de Maand van de Filosofie vragen we ons af: wat is de status van waarheid, hoe komt waarheid tot stand, en is de waarheid voor iedereen hetzelfde?

Lees de gedichten van Cor Bakker, Olav van Duin, Marcel Harting, Kees Koot, Bep Schagen en Stef Wouters in de online dichtbundel 'Het uur van de waarheid'.

Online optredens van onze dichters

Een paar deelnemers hebben hun voordracht voor jou gefilmd, zodat je toch een beetje in het Poëziecafé bent. Kijk naar de voordrachten van Stef Wouters, Marcel Harting, Amanda ten Cate en Cor Bakker. Met dank aan alle dichters van het Poëziecafé.