Stukje van Coco en een handig e-book

Gepubliceerd op: 10 april 2020 10:00

Coco kan het is Prentenboek van het jaar! En: praten met je kids over Corona.

Prentenboek van het Jaar 2021


Coco kan het!
van Loes Riphagen is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2021. Coco kan het! brengt tijdens het voorlezen een glimlach op ieders gezicht. Het verhaal is herkenbaar voor jong en oud en gaat over het overwinnen van je angsten. De illustraties zijn sfeervol en aansprekend. Speciaal voor alle thuis zittende kinderen heeft Loes Riphagen zelf een voorleesvideo opgenomen van dit prachtige boek. De video bekijk je hieronder. En heb je al zin gekregen om te knutselen met Coco? Bekijk dan onderstaande pagina vol leuke doe-activiteiten!

Prentenboeken Top 10


Naast bovenstaand prentenboek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen. Deze Top 10 biedt extra inspiratie nu we veel thuis zijn met elkaar en lekker kunnen voorlezen. De nieuwe Prentenboeken Top 10 zie je hieronder en op de website van de Nationale Voorleesdagen. Veel (voor)leesplezier!

Corona informatie voor kinderen


Vind je het lastig om met je kind over Corona te praten? Wil je een heldere uitleg geven zonder je kind bang te maken? Download dan het gratis e-book Coronavirus - wat kinderen moeten weten van uitgeverij Gottmer. Het boek geeft antwoord op prangende vragen in toegankelijke taal, geschikt voor kinderen van vijf tot tien jaar oud. Met de input van medische experts, maar ook van leraren en kinderpsychologen, is dit boekje een betrouwbare bron van zowel praktische als theoretische informatie. Het helpt woorden te geven aan de soms moeilijke veranderingen die we allemaal ondergaan en legt uit wat we zelf kunnen doen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.

Meer tips?


Deze tips krijg je van de leesconsulenten van de Bibliotheek Amstelland! Wij werken samen met scholen om van ieder kind een grote lezer te maken. Wil je de tips de volgende keer in je mail ontvangen? Klik dan op de knop hieronder.

Groetjes,
Maarten, Marjolein Annemieke en Connie

Aanbevolen door de Bieb: om te doen

Alle doetips van de Bieb op een rij