Drie nieuwe tips!

Gepubliceerd op: 8 april 2020 10:00

Zapplive Boekenpanel, quizzen en de bieb op de radio.

Zapplive Boekenpanel


Zapplive Extra is een programma wat je vast wel kent. Het is elke woensdagmiddag te zien van 13.00 tot 15.30 uur. En.. nu is daar voor het eerst ook een Kinderboekenpanel te zien! Daar worden wij blij van! In het Kinderboekenpanel praten kinderen met presentator Klaas van Kruistum over hun favoriete boeken en ze geven toffe boekentips. En wie kan dat nou beter dan iemand van je eigen leeftijd? Klik hieronder om het fragment van woensdag 8 april terug te kijken.

Maak een eigen quiz!


Heb je thuis nog leuke informatieboeken liggen? Over bijvoorbeeld dieren, geschiedenis, landen, voertuigen, sport of een ander interessant onderwerp? Dan hebben we een leuke tip voor wat je daarmee kunt doen! Ga op zoek naar grappige weetjes en maak een quiz met de gratis app Tiny Tap. Dat is helemaal niet moeilijk. Heb je hem af? Dan kun je vragen of je vader, moeder, broer, zus, opa, oma, vriend of vriendin de quiz online wil doen. Bekijk het filmpje hieronder en je kunt direct aan de slag! Laat je het ons weten als je een leuke quiz hebt gemaakt? 

De bieb op de radio


Wil je jouw thuis-school-dag op een leuke manier afsluiten? Luister dan elke werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur naar Radio Aalsmeer. Daar hoor je het programma Let’s Go and Stay Home, speciaal voor alle kinderen uit de regio. Doe een shout-out naar vriendjes en vriendinnetjes of vraag één van je favoriete nummers aan. En elke woensdagmiddag krijg je van één van onze medewerkers de leukste boekentips te horen van boeken die je online kunt lezen. Nieuwsgierig geworden? Beluister hieronder het fragment van woensdag 1 april.

Meer tips?


Deze tips krijg je van de leesconsulenten van de Bibliotheek Amstelland! Wij werken samen met scholen om van ieder kind een grote lezer te maken. Wil je de tips de volgende keer in je mail ontvangen? Klik dan op de knop hieronder.

Groetjes,
Maarten, Marjolein Annemieke en Connie

Aanbevolen door de Bieb: om te doen

Alle doetips van de Bieb op een rij