Leestips onderwijs

Leestips voor de Kinderboekenweek

 • Het Verrukkelijke Hotel

  Kate Davies

  Ruben is keukenhulpje van chef-kok Micheline in het luxueuze Verrukkelijke Hotel. Hij rent en sjouwt en dweilt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, maar droomt er stiekem van taartenbakker te worden. Zal het Ruben lukken zijn droom waar te maken? Prentenboek met dynamische, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het Verrukkelijke Hotel

 • De voorleesfiets

  Marianne Busser, Ron Schröder

  Een dame rijdt met de voorleesfiets door het land. Ze stopt bij allerlei mensen die ieder een ander beroep hebben. Lees de gedichtjes over beroepen als wegenwachter, trompettist en fietsenhandelaar. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De voorleesfiets

 • Als ik groot ben

  Jørgen Hofmans

  Ruim dertig verhalen over een beroep. Met foto's in kleur die het beroep laten zien. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Als ik groot ben

 • Bureau Speurneus en de boekenmaffia Gedrukt boek

  Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil...

  Bekijk details van Bureau Speurneus en de boekenmaffia

 • Op zoek naar de Blauwe Wortel

  Sébastien Telleschi

  Reis samen met gids Pieter Konijn door het land van de Blauwe Wortel. De inwoners, een bende gekke en grappige konijnen, zijn al honderden jaren op zoek naar de bijzondere blauwe wortel. Help jij ze om de wortel te vinden? Zoekboek met grote gedetailleerde illustraties en informatie over de geschiedenis van de konijnen. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op zoek naar de Blauwe Wortel

 • Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles

  Terry Denton

  Wil je meer weten over alles? In dit boek lees je over het heelal, de aarde, het leven op aarde, het menselijk lichaam en over alle toffe dingen die mensen hebben uitgevonden. Grappige informatie met stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles

 • De meisjes : zeven sprookjes Gedrukt boek

  Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van...

  Bekijk details van De meisjes : zeven sprookjes