Leestips onderwijs

Boekentips

 • Ik wil een ander bed

  Tjarko van der Pol

  Pollie kan niet slapen en gaat op zoek naar een nieuw bed. Ze reist door de jungle, langs de maan, naar een tropisch eiland en de koude noordpool. Via de wolken en een regenboog komt ze eindelijk op een fijne plek. Tekstloos prentenboek met kleurrijke illustraties vol grappige details. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik wil een ander bed

 • Naar school

  Rüdiger Bertram

  Kai (6, ik-persoon) gaat voor het eerst naar groep 3. Zijn vriend Coolman gaat mee. Alleen Kai ziet Coolman. Coolman doet van alles wat niet mag. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar school

 • Victorine

  Jet van Overeem

  Victorine wordt gepest op school. Daar wordt ze onzeker van. Ze denkt zelfs dat de pesters gelijk hebben. In de vakantie komt Victorine tot rust, met steun van de grote boom in haar tuin. Dan doet ze een bijzondere ontdekking. Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Victorine

 • Het kinderkookboek van de keuken van Kiki

  Petra Bosland

  De grappige kat Kiki is dol op koken. Ze legt stap voor stap uit hoe ze 27 hartige én 27 zoete recepten maakt, zoals kaasvlinders en bananenbrood. Ook vertelt ze over zichzelf, over groenten en fruit en geeft ze kooktips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kinderkookboek van de keuken van Kiki

 • Dolle hondenavonturen; 1

  Christophe Cazenove, Manon Ita

  Weet je waarom honden aan elkaar snuffelen, en op welke manieren ze kunnen blaffen? Vrolijke stripverhalen met weetjes over honden. Ballonstrips van één pagina. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dolle hondenavonturen; 1

 • Pien Vermeer en de Getekende Stad

  Rob Biddulph

  Pien mist haar vader enorm, sinds hij plotseling is verdwenen. Samen konden ze altijd geweldig tekenen. Dan vindt Pien een wonderlijk potlood, dat toegang geeft tot een bijzondere wereld. Heeft dit met haar vader te maken? Samen met haar zusje en vriend Ollie gaat Pien op zoek. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pien Vermeer en de Getekende Stad

 • Films die nergens draaien

  Yorick Goldewijk

  De moeder van Cato (12) is bij haar geboorte overleden, haar vader heeft geen aandacht voor haar. Met hulp van mevrouw Kano en haar bijzondere bioscoop gaat ze op zoek naar verloren herinneringen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Films die nergens draaien

 • Hoe lief ik je heb

  Vijfentwintig gedichten van verschillende dichters over liefde en verliefdheid. Lees over flessenpost in de glasbak, over de liever dan liefste woorden en over wat je moet doen als je je zorgen maakt over je beste vriend of vriendin. Met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe lief ik je heb