Leestips onderwijs

Boekentips

  • Alexandra Garibal Vol vol sport

    Prentenboek dat vol vol vol sport zit. Meer dan 200 sporten worden behandeld. Vanaf ca. 4 jaar.

    Gedrukt boek

  • Sylvie Misslin Aandacht, aandacht! Iedereen op sprookjesjacht!

    Twee ridders gaan in het bos op zoek naar een meisje in het rood. Je kunt zelf kiezen wat voor avonturen ze onderweg beleven en wie ze tegenkomen. Interactief prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

    Gedrukt boek

  • Tiny Fisscher Dans, dans, dans

    Overal op de wereld wordt er gedanst: zo is er de klompendans, breakdance en het Japanse kabuki. Ontdek nog meer over dansen en je zal zien dat ook jij het ook kan! Met gekleurde illustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

    Gedrukt boek

  • Hanneke de Zoete Samen lezen met de Zoete Zusjes

    Toneelleesboek met vier verhalen over de zoete zusjes Saar en Janna. Met kleurenillustraties. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar.

    Gedrukt boek

  • Vivian den Hollander Spekkie en Sproet

    Sproet en Spekkie helpen in de moestuin van Het Tuinhuis. Dan ontdekt Spekkie sporen in de aarde, en er is ook iets vermist. Tijd voor de twee speurders om op onderzoek uit te gaan! Met gekleurde illustraties. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

    Gedrukt boek

  • Laurentien (prinses der Nederlanden), Lizzy van Pelt Woordkunst

    Ben jij een echte woordkunstenaar? Theaterleesboek met verhalen vol taalplezier om samen uit voor te lezen. Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

    Gedrukt boek

  • Yentl Schieman, Christine de Boer Hubbelbubbelprik (met extra prik)

    Ko (8) is een jongen die van alles wil wat hij niet mag. Hij wenst dat hij het heelal in kan vliegen op zijn bed. Prompt komt hij op een planeet voor stoute kinderen terecht, waar allemaal gave dingen zijn. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

    Gedrukt boek

  • Milouska Meulens Er was ook eens…

    Bundel met moderne sprookjes, met onder andere verhalen over Watramama, de moeder van alle moeders die in zee leeft en niets wil delen, en een steenrijke prins die diep ongelukkig door de woestijn zwerft. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

    Gedrukt boek

  • Koos Meinderts Een zee van papier

    Otis takelt elke dag een nieuw verhaal uit de verhalenput, tot hij op een dag een meisje optakelt: Charlie. Samen gaan ze op reis door de wereld van letters, boeken en verhalen. Met kunstzinnige afbeeldingen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Ruben Prins Keepen voor je leven

    Keeper Stijn krijgt van wetenschapper Diederik een speciale bril die hem helpt de ballen uit het net te houden. Maar hierdoor komt hij plots in een andere wereld terecht waar hij moet zien te overleven door te keepen. Samenleesverhaal op AVI-niveau E6+. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Najiba Abdellaoui Het Sleutelbos

    Fatih (13) raakt zijn huissleutel kwijt. Zijn stad is in de macht van de geniepige sleutelmaker Masdoud: iedereen zonder sleutel belandt in een tentenkamp voor daklozen. Zal het Fatih lukken om de verloren sleutels terug te vinden en zijn moeder en de kampbewoners te bevrijden? Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Stijn Ilsen, Fran Vanseveren Word jij de eerste mens op Mars?

    Leer alles over hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien. Met weetjes over klimaat, robots, computers, ruimtevaart en nog veel meer. Met illustraties in mono-kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek