Leestips onderwijs

Leestips

 • Bruno heeft wel 100 vrienden Bekijk details

  Francesca Pirrone

  Bruno is op pad met zijn vrienden als hij een mobiele telefoon vindt. Hij ontdekt dat hij daarmee vrienden kan maken over de hele wereld. Hij heeft het zo druk met al die nieuwe vrienden dat hij zijn echte vrienden bijna vergeet. Een eigentijds prentenboek over vriendschap en (sociale) media. Wil je met dit boek aan de slag? De bibliotheek heeft een bijpassende les ontwikkeld!

  Bekijk details van Bruno heeft wel 100 vrienden

 • Zondag, maandag sterrendag Bekijk details

  Anna Woltz

  Nora is uitvinder. Haar buurjongen Sep weet veel over sterren. Maar hij durft geen spreekbeurt te geven. Kan Nora iets uitvinden om Sep te helpen? Een mooi verhaal over de thema’s “hulp durven aanvaarden” en “samen sterk zijn”. Dit boek komt uit de serie Tijgerlezen. Deze serie gebruikt heel bewust geen AVI-niveaus, maar de zinnen zijn kort, beginnen steeds op een nieuwe regel en het lettertype is groot. Ook de illustraties helpen mee om het verhaal te verduidelijken. Geschikt om zelf te lezen vanaf...

  Bekijk details van Zondag, maandag sterrendag

 • Ahoy! Bekijk details

  Reine de Pelseneer

  Ik vaar met mijn drie vrienden, in een bootje op de zee en met de blauwe golven deinen onze dromen mee. Dat zijn de eerste zinnen uit het gedicht “Ahoy” uit de gelijknamige gedichtenbundel. Een prachtig gedicht over vriendschap dat je heel goed kunt gebruiken bij bijvoorbeeld de opening van de Kinderboekenweek. En ook bij andere thema’s zijn de herkenbare gedichten over onderwerpen als dromen, vakantie, geluk, familie, dieren en geheimen zijn heel goed te gebruiken. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen...

  Bekijk details van Ahoy!

 • Mijn vriend Grompf Bekijk details

  Nob

  Arthur is net verhuisd en mag van zijn ouders een huisdier uitzoeken. Hij kiest een Tibetaanse mini-aap, die al snel uitgroeit tot een enorme harige yeti. Grompf wordt Arthurs beste vriend. Deze humoristische ballonstrip is het eerste deel van een voorlopig driedelige serie, die bekroond is met de Nationale Alfabetiseringsprijs. Geschreven voor alle kinderen van groep 6 die van grappige boeken houden. Ook voor leerlingen die lezen lastig vinden. Vanaf ca. 9 jaar.

  Bekijk details van Mijn vriend Grompf

 • De gevangenisfamilie van Perry T. Cook Bekijk details

  Leslie Connor

  Perry (12) woont al zijn hele leven bij zijn moeder in de Blue River gevangenis. Als haar straf er bijna op zit, haalt de openbaar aanklager VanLeer Perry uit de gevangenis. En neemt hem in huis. Maar waarom vertraagt hij de vrijlating van Perry's moeder? Een hoopvol verhaal over de kracht van positief denken, waarin bijzondere vriendschappen worden beschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

  Bekijk details van De gevangenisfamilie van Perry T. Cook