Leestips onderwijs

Leestips

 • Eiland Bekijk details

  Mark Janssen

  Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt. Eiland beschermt de drie tegen wind en kou, tegen golven en gevaar, en voert hen door een prachtige wereld. Terwijl de seizoenen veranderen doen ze allerlei prachtige nieuwe ontdekkingen. Tot ze worden gered. En dan blijkt dat Eiland niet onopgemerkt is gebleven... Fantasierijk en sprookjesachtig prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar

  Bekijk details van Eiland

 • Tim en Taco vinden een schelpenschat Bekijk details

  Lieke van Duin

  Tim en Taco kamperen op Terschelling en besluiten mee te doen aan de wedstrijd “Maak je eigen schelpenmuseum”. Op de vloedlijn vinden ze een grote plastic zak. Hij zit vol schelpen, hele mooie en bijzondere. Hoe zouden die op strand terecht zijn gekomen? Van wie zouden die zijn geweest? Een paar mannen hebben wel érg veel belangstelling voor hun schelpenschat.. Een spannend detectiveachtig verhaal met leuke weetjes over schelpen verzamelen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Bekijk details van Tim en Taco vinden een schelpenschat

 • De Muizen Bekijk details

  Lenneke Westera

  Op een middag zijn ze er ineens: de muizen. Fien ontdekt er wel tachtig achter de vuilnisbak. Dat is op zich al merkwaardig, maar het wordt nog vreemder als ze 's avonds tegen Fien beginnen te praten... Veel zeggen de muizen niet, alleen de woorden 'San Francisco' en 'Peru'. Ze lijken Fien aanwijzingen te geven, en als ze die volgt komt ze met haar meester, die verdacht veel op een indiaan lijkt, zelfs diep in de jungle terecht. Avontuur, fantasie en een flinke dosis humor. Vanaf ca. 9 jaar.

  Bekijk details van De Muizen