Boekenfeest in Anna

Gepubliceerd op: 7 februari 2018 13:15

Trek in boeken, muziek, hapje, drankje, gezelligheid en een prachtige locatie? Kom dan naar het Anna Blankevoort Venstra (ABV) Boekenfeest op zondag 18 februari.

Het boekenfeest is van 11.00 tot 14.30 uur in ANNA, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg/A9 in Amstelveen. Bedenkster/ initiatiefneemster is Jacobine van den Hoek, schrijfster en columniste van Amstelveens Nieuwsblad. Ook de Bibliotheek Amstelland is aanwezig!

Wat je kunt verwachten op 18 februari:

- boekenmarkt (boekhandels Blankevoort en Libris Venstra)
- lezingen auteurs
- ruilbeurs Young Adult boeken
- kindervrijmarkt (neem kinderboeken en kleedje mee!)
- voorleeshoek kids (de Bibliotheek Amstelland)
- informatiestand (de Bibliotheek Amstelland)
- muziekoptreden - Ditisatutis Band / Van Kerkwijk piano
- hapje-drankje, brouwerij De Naeckte Brouwers

Programma lezingen:

12.00 uur: Ronald Nijboer Tabé Java, tabé Indië Over research naar zijn familiegeschiedenis, zijn onderzoek naar het lot van oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden.

12.30 uur: Jeroen Windmeijer, Het Pauluslabyrint. Petje op, petje af. Spelenderwijs in het Pauluslabyrint duiken.

13.00 uur: Isa Maron, Marlen Beek-Visser en Liesbeth van Kempen. De moordwijven spreken over het schrijven van thrillers en het schrijfproces.

13.30 uur: Onno Wesseling, Suiker. Jacobine van den Hoek interviewt Onno over een Zwitserse Zuckerbäcker, meesterpatissier, de magie van suiker, chocolade en liefde.

14.00 uur: Henk Rijk, De kostwinner. Lezing over Amstelveen, een inspirerende literaire omgeving, zijn nieuwe boek (De luizenvader) en de mores van de plaatselijke upper middle class.

Verder lopen er schrijvers rond om te signeren, o.a.: Heleen van der Kemp ( Bijwerking ) en Marijke Barend van Haeften (Matzes en Mie).

Het Boekenfeest heeft een eigen Facebookpagina.