Taalhuis

Het Taalhuis is er voor alle volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het is een plek waar volwassenen beter Nederlands kunnen leren lezen, schrijven, spreken en omgaan met de computer. Je kunt je aanmelden bij de balie van het Taalhuis. Op elk niveau is er aanbod!

Hoe werkt het?
In een kennismakingsgesprek geef je aan wat je wensen zijn. Samen kijken we wat het beste bij je past. Je kunt bijv. een cursus Nederlands bij een commercieel taleninstituut volgen. Ook kunnen we samen kijken voor gesubsidieerde taallessen bij het ROC. Daarnaast kan je wekelijks naar het TaalcafĂ© of meedoen aan een Leeskring Makkelijk Lezen.  We kunnen je ook informeren over  taalinitiatieven in wijkcentra.

Oefenen
In het Taalhuis zijn natuurlijk ook boeken te vinden om Nederlands te leren. Je kan in de bibliotheek leren, maar lenen kan ook. De lees-en lesboeken  staan bij het Taalhuis. Ook staan er twee computers op de balie van het Taalhuis waarop je Nederlands kunt leren en oefenen, met koptelefoon. De websites staan al klaar. De medewerkers van het Taalhuis helpen je graag op weg. Je kan altijd komen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Samenwerkingsverband
Het Taalhuis is een samenwerking tussen de Gemeente Amstelveen en Aalsmeer, het ROC van Amsterdam, Stichting Wereldbuur, Lions Mingle, de vrijwilligerscentrale Amstelland en de Bibliotheek Amstelland. Wij zijn er als bibliotheek trots op dat wij het Taalhuis mogen huisvesten.

Openingstijden Taalhuis: Dinsdag en donderdag 13:00 - 16:00 uur 

Het Taalhuis vind je op de 1e verdieping van de bibliotheek.  

Vertel het aan anderen!
Wil je doorgeven aan iedereen die Nederlands wil leren en uitleggen dat er voor iedereen: oud, jong, Nederlander, immigrant of vluchteling mogelijkheden zijn in het Taalhuis Amstelland? Iedereen is welkom!

Taalvrijwilliger
Wil je iemand helpen om beter Nederlands te leren lezen, schrijven en spreken? Word dan taalvrijwilliger. Je krijgt een training, gaat iemand begeleiden en krijgt zelf ook ondersteuning.