Taalhuis

Wat is het Taalhuis? Iedereen met een vraag over taal is welkom in het Taalhuis. Je krijgt er informatie of advies over oefenen met een taalvrijwilligertaal- en computercursussenprogramma’s op de computer waar je zelf mee kan oefenen.

Hoe werkt het?
Eerst is er een kennismakingsgesprek in het Taalhuis.We kijken samen met jou wat je wilt gaan leren. Het Taalhuis brengt je in contact met mensen die jou kunnen helpen.

Activiteiten in de bibliotheek
De bibliotheek is ook de plek waar jij samen met een taalvrijwilliger kan gaan oefenen. Het Taalhuis biedt diverse activiteiten, programma’s en cursussen. Is het Taalhuis iets voor jou? Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je beter spreken of luisteren?

Kom dan naar de Bibliotheek Amstelland.
Hier kan je bijvoorbeeld meedoen met het Taalcafé. Zelf lezen? Je vindt er genoeg boeken of een makkelijke krant. Je vindt er ook heel veel programma's om zelf of met je taalmaatje op de computer te oefenen. Je kan altijd komen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het Taalhuis is een samenwerkingsverband van meerdere instellingen waaronder de gemeente, de bibliotheek en de Stichting Lezen&Schrijven. Het doel is om met elkaar in te zetten op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in de regio.