Klik & tik

Uw bankzaken regelen, de krant lezen, een e-mail sturen, werk zoeken? U kunt steeds meer via de computer en het internet doen. En voor overheidszaken kunt u straks zelfs alleen nog terecht bij een digitaal loket. Het is dan belangrijk dat u weet hoe u met de computer en het internet moet omgaan. Heeft u nog weinig ervaring met de computer of het internet en wilt u digitaal vaardiger worden? Volg dan één van de drie Klik & Tik-cursussen bij de bibliotheek.


Oefenen in de bibliotheek

In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein worden iedere maandag Klik & Tik cursussen gegeven. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van de computer. De cursus bestaat uit drie onderdelen die we hieronder nog even toelichten. De cursisten doorlopen de online cursus en doen de oefeningen die daarbij horen. Er is een medewerker van de bibliotheek aanwezig die de cursisten begeleidt bij de oefeningen.

Tijd: iedere maandag van11.00 tot 13.00 uur.

Plaats: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen

De cursus is gratis.

 

De drie onderdelen van Klik & Tik

 • Klik & Tik De basis

  U leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Als u de cursus Klik & Tik De basis heeft afgerond, kunt u doorstromen naar de cursus Klik & Tik Het internet op en vervolgens naar Klik & Tik Samen op ’t web.

 • Klik & Tik Het internet op

  U leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet. Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

 • Klik & Tik Samen op 't web

  U oefent met Klik & Tik Samen op ’t web het (veilig) gebruiken van
  social media. U leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maakt u kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.