Digisterker (geannuleerd)

uitleg digisterker door cursusleider aan deelnemer achter computer in de bibliotheek

Werken met de e-overheid

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Dat maakt het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing er niet altijd gemakkelijker op.

In de bibliotheken Stadsplein en Westwijk worden cursussen Werken met de e-overheid gegeven. Deze cursus is bedoeld voor mensen die digitaal vaardig genoeg zijn om met de computer om te gaan en informatie te zoeken op internet, maar nog niet vaardig genoeg zijn om overheidszaken online te regelen. Cursisten leren een DigiD aan te maken, ze leren informatie te vinden op overheidssites, aanvragen te doen, formulieren in te vullen en verschillende mijn-omgevingen te gebruiken. Ook leren ze hoe ze veilig om te gaan met hun persoonlijke gegevens. De cursus bestaat uit 4 sessies van twee uur, en wordt gegeven door een bibliotheekmedewerker en een vrijwilliger van Seniorweb.

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de bibliotheek!

Cursusdagen

De eerstvolgende cursus Digisterker van dinsdag 5 maart en het vervolg op 12 en 19 en 26 maart in de Bibliotheek Amstelveen Westwijk is geannuleerd. De start van de volgende cursus wordt binnenkort hier bekend gemaakt.

Deelname is gratis. Wilt u hieraan deelnemen? Neem dan contact op met Anton Furnée via 020-6414126 of stuur hem een e-mail: