Bibliotheek & de Belastingaangifte

Belastingspreekuren

In de aangifteperiode organiseert de Bibliotheek Amstelland in bibliotheek Stadsplein en bibliotheek Aalsmeer spreekuren over de Aangifte Inkomstenbelasting 2017. In Amstelveen doen we dat samen met Loket 20, Humanitas Thuisadministratie en Participe Amstelland. In Aalsmeer werken we samen met Participe Amstelland, Humanitas en Dock.

Tijdens de spreekuren beantwoorden deskundige vrijwilligers je vragen over de aangifte. Bij gecompliceerde aangiftes kan je doorverwezen worden naar andere instanties en organisaties.  

Voor het spreekuur hoef je geen afspraak te maken. Je kunt je melden bij de balie van de bibliotheek. Het spreekuur vindt zo veel mogelijk plaats in een aparte ruimte en er wordt gebruik gemaakt van een veilige laptop met een beveiligde internetverbinding.

Waar en wanneer?

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein: op donderdag 1,8,15,22 en 29 maart en op 5,12,19 en 26 april. Van 17.00 uur tot 19.00 uur. 

Bibliotheek Aalsmeer: op donderdag 8 en 29 maart en 5 en 26 april. Van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Financieel café Aalsmeer: op woensdag 14 maart en 11 april. Van 09.30 uur tot 11.30 uur. Bij de Binding, Zijdstraat 53, Aalsmeer.

Financieel café Kudelstaart: op dinsdag 20 maart en 17 april. Van 12.30 uur tot 14.30 uur. Bij Place2bieb, Graaf Willemlaan 1, Kudelstaart.

Let op

De vrijwilligers vullen de aangifte niet voor je in. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de juiste invulling van je belastingaangifte.   

Om de vragen goed te kunnen beantwoorden, raden we je aan je DigiD, je
burgerservicenummer en relevante documenten mee te nemen naar het spreekuur. Mocht je niet in het bezit zijn van een DigiD, dan kun je hulp krijgen bij het aanvragen er van.

Tijdens de spreekuren blijf je zelf verantwoordelijk voor de bescherming van deze persoonlijke gegevens.  

Voor de aangifte mag je onze computer gratis gebruiken

Eén computer is er speciaal voor gereserveerd in onze bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer.

Documenten voor de belastingdienst mag je gratis printen

Let op: alleen tijdens service-uren in onze bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer. Vraag een medewerker als het niet lukt.

Om handiger te worden met computers, kan je bij ons een cursus volgen

Voor het cursusaanbod

Over de belasting-werkplekken

In de bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer zijn vanaf maart 2018 veilige werkplekken ingericht, waar je gratis gebruik kunt maken van een pc met printfaciliteit om je belastingaangifte te doen of toeslagen aan te vragen. Deze werkplekken zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Wil je hier gebruik van maken? Vraag dan een medewerker om het speciale pasje.

De werkplek voldoet aan de veiligheidsnormen die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. De medewerkers van de bibliotheek bieden geen hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Ze verwijzen hiervoor door naar de spreekuren en naar andere dienstverlening in de regio. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van de belastingaangifte en voor de bescherming van hun persoonlijke gegevens.