Bibliotheek & de Belastingaangifte

Het Financieel Café


In april organiseert de Bibliotheek Amstelland, in samenwerking met Humanitas en Infopunt Aalsmeer en Kudelstaart, op vier data het ‘Financieel Café’ waar u hulp krijgt bij het invullen van uw Aangifte Inkomstenbelasting 2018. De hulp is gratis ook als u geen lid bent van de Bibliotheek!

De aangifte inkomstenbelasting is tegenwoordig snel en gemakkelijk online in te dienen. Wel zijn er heel wat bijzonderheden en aftrekposten om rekening mee te houden. Wanneer u hier niet zelfstandig uitkomt bent u bij het Financieel Café aan het juiste adres. De vrijwilligers van de organisatie Humanitas vullen de aangifte volledig en snel voor u in.

We helpen u graag wanneer u aan de volgende eisen voldoet:

  • U bent in het bezit van een DigiD.
  • U heeft een vermogen van maximaal €30.000.
  • U heeft een inkomen van maximaal €22.700 (alleenstaand) of €30.825 (gezinsinkomen).

Voor het laten invullen van uw Aangifte Inkomstenbelasting 2018 is het van belang dat u de volgende documenten meeneemt:

  • DigiD
  • Bankpas
  • Jaaropgave
  • Zorgkostennota’s

Aanmelden is niet nodig. Noteer onderstaande data in uw agenda en dan zien we u in april!

Waar en wanneer?

Financieel Café Aalsmeer
De Oude Veiling, Marktsraat 19
Data: 11 en 25 april
15.30-17.30 uur

Financieel Café Kudelstaart
Place2Bieb, Graaf Willemlaan 1
Data: 9 en 16 april
12.30-14.30 uur

Voor de aangifte mag je onze computer gratis gebruiken

Eén computer is er speciaal voor gereserveerd in onze bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer.

Documenten voor de belastingdienst mag je gratis printen

Let op: alleen tijdens service-uren in onze bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer. Vraag een medewerker als het niet lukt.

Om handiger te worden met computers, kan je bij ons een cursus volgen

Voor het cursusaanbod

Over de belasting-werkplekken

In de bibliotheken Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer zijn vanaf maart 2018 veilige werkplekken ingericht, waar je gratis gebruik kunt maken van een pc met printfaciliteit om je belastingaangifte te doen of toeslagen aan te vragen. Deze werkplekken zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Wil je hier gebruik van maken? Vraag dan een medewerker om het speciale pasje.

De werkplek voldoet aan de veiligheidsnormen die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. De medewerkers van de bibliotheek bieden geen hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Ze verwijzen hiervoor door naar de spreekuren en naar andere dienstverlening in de regio. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van de belastingaangifte en voor de bescherming van hun persoonlijke gegevens.