Poëziecafé - Chaos

Gepubliceerd op: 14 april 2020 10:00

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. De dichters willen ook nu in de Poëzieweek hun gedichten met jou delen.

Chaos

Het thema van de Maand van de Spiritualiteit is 'Chaos'. Hoe chaotischer de wereld aanvoelt, des te meer het voelt alsof de stabiele grond onder ons vandaan zakt. Een deel van ons voelt hierdoor een drang om antwoorden te zoeken op grote levensvragen. Uiteindelijk brengt deze zoektocht ons allemaal op dezelfde plek: innerlijke vrijheid en een sterke verbondenheid met het moment, onszelf en de wereld om ons heen.

Dit groeiende bewustzijn helpt ons gedachten en verwachtingen minder serieus te nemen. Hierdoor leren we leven vanuit compassie. Voor onszelf, voor onze omgeving en voor alles dat leeft. We ervaren de chaos niet langer als probleem, we leren ieder moment accepteren zoals het zich ontvouwt. - Jelle Hermus (winnaar Beste Spirituele Boek 2018).

Lees de gedichten van Cor Bakker, Ronald de Hoogh, Kees Koot en Jan Nooij in de online dichtbundel 'Chaos' en geniet daarnaast van de voordracht van Marcel Harting.

Lees hier de dichtbundel 'Chaos'

Online optreden van Poëziecafédichters

In deze tijd maken de dichters regelmatig een video van hun voordracht, zodat je toch een beetje in het Poëziecafé bent. Bekijk het filmpje dat Marcel Harting maakte voor deze maand.