Poëziecafé - Uit

Gepubliceerd op: 14 april 2020 10:00

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. De dichters willen ook nu in de Poëzieweek hun gedichten met jou delen.

Uit

Voor het Poëziecafé in juni konden deelnemers hun onderwerp insturen. Het thema van het laatste online Poëziecafé is ‘Uit’ (inbreng van Bep Schagen). Uit is de tegenstelling van in en Uit is niet thuis zijn, op stap zijn, een avondje uit. En Uit is ook: op iets uit zijn (ergens naar streven), maar ook afgelopen zijn: het is uit tussen hen. Uit is niet meer brandend: de kaars is uit en Uit is niet meer up-to-date: niet meer in de mode.

De dichters van het Poëziecafé hebben zich uitgeleefd op dit onderwerp. Lees de gedichten van Bep Schagen, Cor Bakker, Karin Nat, Laura Touw en Marcel Harting in de online bundel 'Uit'. En geniet van de voordracht en film van Marcel Harting.

Lees hier de dichtbundel 'Uit'

Online optreden van Poëziecafédichters

In deze tijd maken de dichters regelmatig een video van hun voordracht, zodat je toch een beetje in het Poëziecafé bent. Bekijk het filmpje dat Marcel Harting maakte voor deze maand.