Schrijven & optreden

Verbeter je schrijftalent en draag je werk voor!

Poëziecafé

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. Geïnspireerd op een maandelijkse thema schrijf je je gedicht. In het Venstra Café draag je jouw werk voor aan het publiek en mede-dichters. Het is een laagdrempelig podium waar alle stijlen van teksten welkom zijn. Je mag meedoen, maar je mag ook komen luisteren.

Oproep Poëziecafé - de natuur is hier

Online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het thema van de Maand van de Filosofie is ‘De natuur was hier’.

Meliza de Vries gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer en beide dichters zullen gedichten voordragen. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval, en kan na lezing op de composthoop worden gelegd. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

De avond kun je gratis bijwonen via zoom. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een week van te voren de link. Je kunt je hier aanmelden.

De week erop is het Poëziecafé op 29 april. We blijven in hetzelfde thema “Natuurlijk” hanteren, dit mag je breed opvatten. Degene die op 22 april hun gedicht over een bedreigde diersoort/plant hebben geschreven kunnen het gedicht naar mij sturen: M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl Van alle inzendingen maak ik een bundel: Natuurlijk de Natuur. Je kunt t/m 28 april insturen.

Het virtuele podium

Afgelopen maanden ging het Poëziecafé niet door vanwege de coronacrisis, daarom bedachten deelnemers een manier om hun gedichten met elkaar te delen en te publiceren. We maakten een online flapbare bundel en publiceerden de filmpjes van hun optredens.