Schrijven & optreden

Verbeter je schrijftalent en draag je werk voor!

Poëziecafé

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. Geïnspireerd op een maandelijkse thema schrijf je je gedicht. In het Venstra Café draag je jouw werk voor aan het publiek en mede-dichters. Het is een laagdrempelig podium waar alle stijlen van teksten welkom zijn. Je mag meedoen, maar je mag ook komen luisteren.

Poëziecafé - Over de grens

Ga in jouw gedicht de grens over in de omgeving of wereldwijd en draag het voor in het Poëziecafé. Of kom lekker luisteren.

In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen. We kunnen andere continenten en culturen bezoeken, ook in onze eigen omgeving kunnen we de grens over gaan. Dat is het thema van Nederland Leest: Over de Grens.

Vertel jouw verhaal over een grens die je bent overgegaan. Misschien was dat in een weiland, misschien was dat hier ver vandaan? Schrijf jouw gedicht en draag het voor in het café. Kom je voordragen meld je aan bij M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl

Het virtuele podium

Afgelopen maanden ging het Poëziecafé niet door vanwege de coronacrisis, daarom bedachten deelnemers een manier om hun gedichten met elkaar te delen en te publiceren. We maakten een online flapbare bundel en publiceerden de filmpjes van hun optredens.