Schrijven & optreden

Verbeter je schrijftalent en draag je werk voor!

Poëziecafé

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. Geïnspireerd op een maandelijkse thema schrijf je je gedicht. In het Venstra Café draag je jouw werk voor aan het publiek en mede-dichters. Het is een laagdrempelig podium waar alle stijlen van teksten welkom zijn. Je mag meedoen, maar je mag ook komen luisteren.

Oproep - Opnieuw beginnen

Ondanks dat de Coronaperiode niet voorbij is, worden de maatregelen versoepeld. De een is op vakantie gegaan in Frankrijk en de ander ziet zijn/haar ouders weer. De periode heeft ervoor gezorgd dat sommige mensen nieuwe dingen (thuis) hebben ondernomen of dingen hebben gelaten.

Waarin ben jij opnieuw begonnen? Dat hoeft niet per se gerelateerd te zijn aan deze tijd. Of misschien wil je ergens opnieuw in beginnen? Schrijf een gedicht over 'Opnieuw beginnen' en meld je aan via de website

Het Poëziecafé begint na de zomervakantie op donderdag 24 september. De Bibliotheek en Boekhandel Venstra willen deze editie weer live doen met een maximum aantal deelnemers. 

Het virtuele podium

Afgelopen maanden ging het Poëziecafé niet door vanwege de coronacrisis, daarom bedachten deelnemers een manier om hun gedichten met elkaar te delen en te publiceren. We maakten een online flapbare bundel en publiceerden de filmpjes van hun optredens.