Schrijven & optreden

Verbeter je schrijftalent en draag je werk voor!

Poëziecafé

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. Geïnspireerd op een maandelijkse thema schrijf je je gedicht. In het Venstra Café draag je jouw werk voor aan het publiek en mede-dichters. Het is een laagdrempelig podium waar alle stijlen van teksten welkom zijn. Je mag meedoen, maar je mag ook komen luisteren.

Oproep - Schrijf jouw avontuur

De zomervakantie komt eraan! Alleen door de huidige situatie is reizen anders dan we eerder dachten. Sommigen zouden verre reizen maken, festivals bezoeken of met z'n allen in de tuin barbecueën.

Ondanks dat avontuur vaak in grote dingen worden gezocht, kan een avontuur ook iets kleins zijn: een nieuw wasmiddel, een vreemde aanspreken of een nieuwe route naar je werk.

Schrijf jouw gedicht over kleine en grote avonturen. Misschien over de afgelopen tijd of het avontuur dat je had gewild. Stuur je gedicht, foto of filmpje voor 23 juni naar M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl

Het virtuele podium

Afgelopen maanden ging het Poëziecafé niet door vanwege de coronacrisis, daarom bedachten deelnemers een manier om hun gedichten met elkaar te delen en te publiceren. We maakten een online flapbare bundel en publiceerden de filmpjes van hun optredens.