Schrijven & optreden

Verbeter je schrijftalent en draag je werk voor!

Poëziecafé

Elke laatste donderdag van de maand is het Poëziecafé in het Venstra Café. Geïnspireerd op een maandelijkse thema schrijf je je gedicht. In het Venstra Café draag je jouw werk voor aan het publiek en mede-dichters. Het is een laagdrempelig podium waar alle stijlen van teksten welkom zijn. Je mag meedoen, maar je mag ook komen luisteren.

Oproep online Poëziecafé - thema 'Samen'

Het thema van de Poëzieweek is 'Samen': We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd.

Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’. 

Wil je meedoen aan het online Poëziecafé? Stuur dan voor 26 januari jouw gedicht, foto, video over dit thema naar m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl.  Wetransfer links graag naar melizadevriesbibliotheek@gmail.com sturen.

Het virtuele podium

Afgelopen maanden ging het Poëziecafé niet door vanwege de coronacrisis, daarom bedachten deelnemers een manier om hun gedichten met elkaar te delen en te publiceren. We maakten een online flapbare bundel en publiceerden de filmpjes van hun optredens.