Annie M.G. Schmidt Week

Gepubliceerd op: 20 mei 2020 10:00

Hoera! Het is de Annie M.G. Schmidt week! Alle boeken van Annie M.G. Schmidt worden deze week feestelijk in het zonnetje gezet.

Miauw!

Zoals ieder jaar staat deze bijzondere week in het teken van al die leuke boeken die Annie M.G. Schmidt heeft geschreven. Inmiddels zijn het echte klassiekers geworden. Iedereen kent de verhalen van Abeltje, Floddertje, Otje of Jip en Janneke. Maar ze heeft nog veel meer leuks geschreven! Dit jaar wordt er extra stil gestaan bij verhalen en versjes over poezen & katten. Kunnen jullie een paar van haar bekendste kattenfiguurtjes opnoemen? Miauw!

Wist je dat Annie M.G. Schmidt eigenlijk heel slordig was en daarom geen secretaresse meer wilde zijn? En dat ze in haar hart altijd 8 jaar is gebleven? Vandaar dat ze het liefst voor kinderen schreef en ze lekker ondeugend liet zijn in haar boeken. Wil je meer weten over deze leuke schrijfster? Kijk dan eens op deze website.

En heb je zin gekregen om een boek van haar te lezen? Of misschien lekker voorgelezen te worden? Kijk dan eens bij ons in de bibliotheek, want we zijn weer geopend! In de Online Bibliotheek vind je haar boeken natuurlijk ook. Of kijk onderstaand filmpje en ga mee op verhalenreis met het Kinderboekenmuseum! En voor alle meesters en juffen hebben we leuke lestips gevonden. Veel leesplezier!