Uithoorn

Bibliotheek Uithoorn: openingstijden vandaag

Bibliotheek Uithoorn
11:00 - 18:00

Bekijk openingstijden van andere vestigingen

De nieuwe Bibliotheek Uithoorn

Na een lang voortraject zal in het najaar van 2020 de bouw van de nieuwe bibliotheek aan de Amstel van start gaan. Het wordt een bruisende, eigentijdse plek waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat.

De nieuwe bibliotheek heeft meer plek voor mensen die iets willen leren. Denk daarbij aan basisvaardigheden als taal- en digitale vaardigheden of het vinden van werk. Ook is er ruimte voor schoolklassen, workshops voor jongeren en een podiumprogramma, komen er werkplekken en kan er natuurlijk volop geleend worden.

We nodigen inwoners, organisaties en ondernemers uit Uithoorn en De Kwakel uit om invulling te geven aan deze nieuwe plek.
Samen ‘op weg naar de Rede’!

Nieuws over de Bibliotheek Uithoorn

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief over de nieuwe Bibliotheek Uithoorn.

Aanmelden

Heb je een idee?

Wil je iets met de Bibliotheek opstarten of wil je ons iets anders vragen of vertellen? We horen het graag!

Contactformulier

  1. 1999 - 2017

    De Bibliotheek zit in de Hoeksteen. Een mooi gebouw, maar niet (meer) geschikt. In afwachting van een nieuwe locatie verhuist de Bibliotheek naar een tijdelijke plek.

  2. 2017-2020

    De Bibliotheek betrekt een tijdelijke locatie in de Dorpsstraat, de voormalig schoenenwinkel Zwart. In 2020 worden de plannen voor 'De Rede' goedgekeurd, de bouw kan in het najaar beginnen.

  3. 2020-2022

    Oplevering van 'de Rede' staat gepland in 2022. In de tussenliggende periode gaan we de Bibliotheek samen met inwoners, organisaties en ondernemers vormgeven.