Vacatures

De Bibliotheek Amstelland is het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Onze organisatie is volop in transitie, van collectie naar educatie en programmering. Wij zijn een laagdrempelige en onafhankelijke voorziening en kiezen voor delen. Het delen van onze deskundigheid met onze leden en het samenwerken met die (maatschappelijke) organisaties die kunnen bijdragen aan onze kernfuncties. Lezen, leren, informeren, kunst & cultuur en ontmoeting & debat. Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:

Oproepkracht Adviseur Informatie en Media (m/v)


Wat je bij ons gaat doen

De Adviseur Informatie en Media is een gastvrije serviceverlener die klanten helpt hun weg te vinden in de bibliotheek. Je verwelkomt de klanten en creëert een aangenaam verblijfsklimaat. Je ondersteunt hen bij de service- en wegwijsvragen, leert hen de catalogus en de zelfservice mogelijkheden van de website kennen en helpt bij het gebruik van apparatuur. Ook administratieve handelingen, ondersteuning van het uitleenproces, opruimen en het gebruiksklaar maken van apparatuur zijn onderdeel van deze rol. Je bent een proactieve en enthousiaste adviseur van individuele klanten bij leerplezier, taalbevordering, algemene ontwikkeling en het vergrote van de zelfredzaamheid.

De adviseur beantwoordt (complexere) informatievragen. Je bent in staat om hierbij digitale en landelijke mogelijkheden te benutten (databanken, IBL). Doorhet aantrekkelijk presenteren van de collectie en het actief ‘verkopen’ van het assortiment verleid je de klant tot een langer bezoek en de afname van meer producten en diensten. 

Wie wij zoeken
Je bent klantgedreven en prestatiegericht. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bezit goede digitale vaardigheden, je werkt graag samen, houdt van organiseren, bent flexibel en oplossingsgericht. In je werk ben je accuraat en zelfstandig. Je hebt verkoopvaardigheden en weet hoe je zaken moet aanbieden op displays.  

Wat wij vragen

•    Een relevante MBO-4 opleiding op het gebied van bibliotheken

•    Kennis van het assortiment van de bibliotheek en de programmering

•    Ruime commerciële ervaring in verkoop en advies

•    Adviesvaardigheden

•    Kennis van relevante softwaretoepassingen

•    Kennis van algemeen maatschappelijke en lokale ontwikkelingen

Wat wij bieden
Een boeiende, afwisselende en veelzijdige rol in een organisatie die volop in beweging en in ontwikkeling is. Als Adviseur Informatie en Media lever je een belangrijke bijdrage in de front office van de bibliotheek. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO openbare bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 4. Salarisindicatie: tussen € 1677,- en € 2339,- bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een functie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Lizet van Zegveld (manager Publieke Dienstverlening) op 020-6414126. Je kunt je sollicitatie per e-mail richten aan de Bibliotheek Amstelland, secretariaat@debibliotheekamstelland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Oproepkracht medewerker klantenservice (m/v)


Wat je bij ons gaat doen

In het team Publieke Dienstverlening heeft de medewerker klantenservice de rol van gastvrouw/heer. Je bent een gastvrije serviceverlener die klanten helpt hun weg te vinden in de bibliotheek. Je verwelkomt de klanten en creëert een aangenaam verblijfsklimaat. Je ondersteunt hen bij de service- en wegwijsvragen, leert hen de catalogus en de zelfservicemogelijkheden van de website kennen en helpt bij het gebruik van apparatuur. Ook administratieve handelingen, ondersteuning van het uitleenproces, opruimen en het gebruiksklaar maken van apparatuur zijn onderdeel van deze rol. Daarnaast lever je een actieve praktische bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van de programmering in de bibliotheekvestigingen.

Wie wij zoeken
Je bent klantgedreven en prestatiegericht. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bezit basis digitale vaardigheden, je werkt graag samen en bent flexibel. In je werk ben je accuraat en zelfstandig.

Wat wij vragen

•    Een relevante MBO-3 opleiding

•    Kennis van het assortiment van de bibliotheek en de programmering

•    Ruime commerciële ervaring in verkoop of horeca is een pre

•    Kennis van relevante softwaretoepassingen

•    Kennis van algemeen maatschappelijke en lokale ontwikkelingen

Wat wij bieden
Een boeiende, afwisselende en veelzijdige rol in een organisatie die volop in beweging en in ontwikkeling is. Als medewerker klantenservice lever je een belangrijke bijdrage in de front office van de bibliotheek. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO openbare bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 3. Salarisindicatie: tussen € 1640,- en € 2218,- bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een functie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Lizet van Zegveld (manager Publieke Dienstverlening) op 020-6414126. Je kunt je sollicitatie per e-mail richten aan de Bibliotheek Amstelland, secretariaat@debibliotheekamstelland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 


Vrijwilligers

Wij zoeken voor de Selfservicemomenten hartelijke vrijwilligers mét mensenkennis die de rol van gastheer of gastvrouw met plezier willen vervullen.

Concreet

Per vestiging zullen straks minimaal twee vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw enkele uren aanwezig zijn. Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover.

Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan een bericht naar secretariaat@debibliotheekamstelland.nl met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie.

We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!