Vacatures

Wie wij zijn: de Bibliotheek Amstelland is een krachtige samenwerkingspartner met een groeiend bereik in haar werkgebied. In de samenwerking gaan we uit van onze kracht als laagdrempelige organisatie met een groot bereik. Daarbij zetten wij onze deskundigheid in op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en basisvaardigheden. En zien wij onszelf als actieve verbinder van mensen, kennis en cultuur.

De merkwaarden van onze bibliotheek zijn daarbij leidende principes:

Plezier: in lezen en leren
Zelfontplooiing: leven lang leren
Verbinding: van mensen en organisaties

Het doel: de bibliotheek levert zichtbaar meerwaarde voor de inwoners van onze gemeenten.
Onze inzet: proactief cultureel ondernemerschap, vanuit de waarden van een professionele cultuur en een lerende organisatie. Spreekt dit je aan en wil jij jouw expertise delen? Wij zoeken:


Vrijwilligers

Wij zoeken voor de Selfservicemomenten hartelijke vrijwilligers mét mensenkennis die de rol van gastheer of gastvrouw met plezier willen vervullen.

Concreet

Per vestiging zullen straks minimaal twee vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw enkele uren aanwezig zijn. Een inzet van twee momenten per week lijkt ons ideaal. We houden daarbij uiteraard rekening met individuele wensen. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, maar we stellen er graag iets tegenover.

Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Heeft u hiervoor Belangstelling? Stuur dan via de link hieronder een bericht naar ons secretariaat met daarin naam, adres, telefoonnummer, voorkeursdatum en een korte motivatie.

We kijken nieuwsgierig uit naar reacties!