Week van Lezen & Schrijven 2020

Een leven lang leren?

Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk: lezen en schrijven.

Beter worden in taal, cijfers, computers.

In de Week van Lezen & Schrijven (7 t/m 13 september) vragen de Bibliotheek en het Taalhuis extra aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Laaggeletterd, wat is dat?
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Brieven lezen, voorlezen aan je kind, een kaartje kopen voor de trein, met de computer omgaan: het is moeilijk als je niet goed kunt lezen en schrijven. Hulp vragen is niet makkelijk. 

De eerste stap: het Taalhuis
Beter worden in taal kan altijd! In het Taalhuis word je geholpen met jouw vraag. 

Wat wil Bas ten Asbroek nog leren?

Je kunt een leven lang blijven leren. Wij vroegen aan zeven mensen wat zij wilden leren. Een serie verrassende en positieve miniportretten, die hopelijk inspireren om zelf ook in beweging te komen!

Daphne Janson

Tanja Stroeve

Dirma Nagelhout

Helma Keesom

Anton Furnée

Martha Esther

Activiteiten in de Week van Lezen & Schrijven

Nederlands receptenboekje

In de “Week van lezen en schrijven” gaan we met elkaar een Nederlands receptenboekje maken. Leer het Nederlands en iets over het Nederlandse eten. Met elkaar wordt een simpel Nederlands gerecht gemaakt en natuurlijk krijgt iedereen een receptenboekje mee!

8/9/2020 | 12.30 tot 14.00 uur | Buurtkamer KPP

Filmochtend: I, Daniel Blake

In de film moet Daniel door een hartaanval zijn baan als timmerman moet opgeven. De film laat zien hoe hij worstelt met formulieren, regels en computers, maar hoe hij door hulp te bieden aan een gezin dat in armoede leeft zijn waardigheid terugvindt. Uitverkocht

9/9/2020 | 10.30 - 12.30 uur | Bibliotheek Stadsplein