Nederland Leest

Nederland Leest - de smakelijkste campagne van het jaar!

Nederland Leest - 1 t/m 30 november

Nederland Leest heeft dit jaar het thema Voeding.

Kom langs voor smakelijke activiteiten én het cadeauboek Je bent wat je leest, vol essays en verhalen van smaakspecialisten. Over koken, gezondheid, voeding en meer. Vanaf 1 november liggen ze klaar in de Bibliotheek. 

De smaakspecialisten uit Je bent wat je leest: Piërre Wind, Rosanne Hertzbergen, Ronald Giphart, Charlotte Kleyn, Joël Broekaert en Marion Pauw. Foto: Merlijn Doomernik

Auteurs Je bent wat je leest

Het cadeauboek


Nederland Leest events die je gemist hebt

3 nov | Food in de Veiling

Fijnproevers en lekkerbekken opgelet! Bij Food in de Veiling (Aalsmeer) kom je aan je culinaire trekken, met een multicultureel lunchbuffet, een streekmarkt met lokale producten en een echt voedingslab. De dag sluiten we af met een live bakdemonstratie van Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt.

13 nov | Overleef de supermarkt

Teun van de Keuken heeft al van veel mensen bewustere consumenten gemaakt. Als presentator van Keuringsdienst van Waarde stelt hij allerlei (vermeende) misstanden over voedselvoorziening aan de kaak. Vanavond helpt hij jou bij het overleven van de supermarkt en schappen vol marketingtrucs.


Nederland Leest JUNIOR

Jan Paul Schutten...

... en zijn ETENSwaardigheden! (8 - 12 jaar)

Wie is Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn toch over hun friet?

Jan Paul Schutten schreef een boek vol grappige weetjes over eten: Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden. Hij komt naar de bieb om de leukste weetjes en proefjes met je door te nemen. 

Woensdag 28 november | 15.30 tot 16.30 uur | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein


Boeken die passen bij het thema


Meer activiteiten over voeding

1 nov | Koffie met...

Deel je favoriete recepten met je tafelgenoten.

10 nov | Een snufje Qi

Meer energie en een fijner leven dankzij deze Chinese voedingsleer.

29 nov | Poëzie & voeding

Is eten voer voor inspiratie? Laat je vanavond horen of kom luisteren!