Kinderboekenschrijver Jozua Douglas komt naar de Bibliotheek in Amstelveen

Op woensdag 13 oktober komt één van de leukste kinderboekenschrijvers van Nederland naar de Bibliotheek: Jozua Douglas.

Vroeger wilde Jozua Douglas helemaal geen kinderboekenschrijver worden. Hij wilde dierenarts worden. En boswachter, filmacteur, wielrenner, tv-presentator, dierentuinoppasser, piloot en de dikke en de dunne. Uiteindelijk ontdekte hij dat hij allang iets was, namelijk: schrijver. 

Speciaal voor zijn bezoek aan de Bibliotheek mochten wij hem alvast een paar vragen stellen.

Jozua, wat vind jij nou zo leuk aan schrijver zijn?
Jozua: 'Als schrijver ben je je eigen baas. Je kunt zelf werken waar en wanneer je dat wilt en niemand bepaalt hoe je dat doet. Ik schrijf hele stukken tijdens het wandelen, onder de douche of liggend in bad. Dat kan allemaal. De meeste schrijvers bepalen ook zelf waar ze over schrijven. Ik kies altijd onderwerpen die ik interessant vind en zo heb ik altijd leuk werk.’

Wat zou jij nou echt niet willen zijn qua beroep?
Jozua: 'Spinnenmelker. Ik griezel van spinnen en om ze dan ook nog eens te moeten melken, jakkes.’ (weet je niet wat een spinnenmelker is, klik dan even op de link brrrrrr).

Tijdens je bezoek aan de Bieb ga je ook met de kinderen praten over bijzondere beroepen zoals schetenkunstenaars. Wat zijn schetenkunstenaars en ben jij er stiekem zelf eentje?
Jozua: 'Nee, helaas ben ik geen schetenkunstenaar. Een schetenkunstenaar kan op commando scheten laten en hij kan dat ook nog eens op verschillende toonhoogten. Hij gebruikt zijn billen eigenlijk als een instrument en kan melodietjes scheten, dierengeluiden nadoen en allerlei soorten blaasinstrumenten.’

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is Worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. 

Jozua, hoe denk jij dat je kunt worden wat je wil?
Jozua: ‘Door dicht bij jezelf te blijven. Doe wat je leuk vindt en kies liefst ook iets waar je echt goed in bent, dan heb je er ook het meeste plezier in.’

Wil je meer weten over Jozua Douglas en zijn boeken? Meld je dan snel aan, er zijn nog een paar plekjes vrij…. Het bezoek van Jozua Douglas organiseren we samen met Boekhandel Libris Venstra. Meer informatie over het bezoek vind je hier.