Kinderboekenweek 2022

Ga je mee op avontuur?

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.

Gi-ga-groen Leesmonsterbal | 7-12 jaar

Kom zaterdag 8 oktober verkleed als leesmonster, favo boekpersonage of idool naar het Leesmonsterbal. Drink je monsterlijk drankje tijdens de Silent Poetry Disco, maak je monstermasker en doe mee aan leuke spellen. Ook onthullen we het logo dat jij gekozen hebt voor de Leesmonsterclub.

Nog geen lid van de Leesmonsterclub? Geen probleem! Het Leesmonsterbal is voor alle kids tussen de 7 en 12 jaar oud. Klik hier om meer te weten te komen over de Leesmonsterclub.

Zaterdag 8 oktober 2022, 15.00-16.30
Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
Deze activiteit is gratis, wel graag aanmelden via de oranje button. 

Het mooie kinderboekenfeestje: De man met de zeegroene ogen | 4-8 jaar

Ga vrijdag 14 oktober mee op ontdekkingsreis langs bijzondere werelden uit mooie kinderboeken. Kom gezellig luisteren naar De man met de groene ogen en knutsel daarna lekker mee!

Na het prachtige verhaal maken we flessenpost en een instrument waarmee je de geluiden van de zee nabootst! Gewoon lekker chillen en luisteren naar de geluiden van de zee mag natuurlijk ook! Ouders zijn ook van harte welkom om te luisteren naar het verhaal en om te helpen met het knutselen.

Alle activiteiten tijdens Kinderboekenweek 2022

Er is van alles te beleven in Bibliotheek Amstelland tijdens de Kinderboekenweek. Scroll hieronder snel door om het te ontdekken!

Kinderboekenweek-groet van Tosca Mente in de nieuwe Bieb Uithoorn


Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar