KINDERBOEKEN­WEEK

Hoera, het is Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober!

Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina staan onze Kinderboekenweek-activiteiten én allerlei leuke boeken, video's en e-books over reizen. Reis je mee?

In de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Spannende boeken over reizen

Bekijk meer reisverhalen op Jeugdbibliotheek.nl

André het Astronautje

Bekijk boek 'André het Astronautje, Op zoek naar Laika'

Het prentenboek van de Kinderboekenweek Op zoek naar Laika gaat over hond Laika. Laika is er met een raket vandoor! Vind André het astronautje hem ooit terug in het grote heelal?

Haaientanden

Bekijk boek 'Haaientanden' van Anna Woltz

Het Kinderboekenweekgeschenk is het boek Haaientanden van Anna Woltz. Het gaat over Atlanta, een meisje dat in 24 uur rond het IJsselmeer wil fietsen. Leuk voor je grote broer of zus!

Speurneuzen gezocht!

De Koninklijke familie zicht verstopt! Vind jij Willem-Alexander, Máxima, Beatrix en de prinsessen Amalia, Alexia, Ariane? Onder de zoekplaat zie je hoe ze eruitzien. De oplossing staat onderaan deze pagina.

Ben je nog niet uitgespeurd? Deze speurplaat komt uit het koninklijke zoekboek Waar is Willem? van Emanuel Wiemans.

Wist je dat...

...André Kuipers zijn eerste prentenboek in de ruimte schreef? Zijn reis duurde 193 dagen en is de langste Europese ruimtevlucht ooit! Het eerste boek ging natuurlijk over André het Astronautje.

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Het Kinderboekenweekgeschenk was Lawines razen van An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...André Kuipers op zijn twaalfde al wist dat hij astronaut wilde worden? Toen hij een paar sciencefictionboekjes van zijn oma kreeg, wist hij het zeker. Ooit zou hij zelf in de ruimte zitten!


Oplossing speurplaat: Waar is Willy?

Willem-Alexander en Amalia staan naast de grote boom rechts bovenin. Maxima staat rechts naast het speeltoestel met de roze dakjes. Beatrix links bovenin met schep. Ariane staat onder de berkenboom links en Alexia achter de struik midden onder.