KINDERBOEKEN­WEEK

Hoera, het is Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober! 

Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina staan onze Kinderboekenweek-activiteiten én allerlei leuke boeken, video's en e-books over reizen. Reis je mee?

In de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Anna Woltz in de Bieb

Anna Woltz

Ontmoet de enige echte Anna Woltz op vrijdag 11 oktober in de Bieb. Ze vertelt over haar boeken en haar leven als schrijver. Wil je een boekenpakket winnen? Doe mee met de schrijfwedstrijd!

Reis mee met Lot Lohr

Lot

Kom naar de theatervoorstelling van Lot uit Sesamstraat. Op zaterdag 12 oktober neemt ze jullie mee op een onvergetelijke reis in Bibliotheek Aalsmeer. Wat is jouw favoriete voertuig?

De Maakplaats: Reis mee!

De Maakplaats

De Maakplaats staat deze week ook helemaal in het teken van reizen. Maak je eigen reisanmimatie, bouw een bibbervoertuig of ga op reis door je eigen fotostrip.

Spannende boeken over reizen

Bekijk meer reisverhalen op Jeugdbibliotheek.nl

Vosje

Bekijk boek Vosje van Edward van de Vendel

Vosje won een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Edward van de Vendel en de Illustrator Marije Tolman. Over Vosje:

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven...

Droomopa

Bekijk Droomopa van Dolf Verroen

Droomopa won een Zilveren Griffel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Dolf Verroen. Over Droomopa:

Thomas logeert bij opa en oma. Dan overlijdt opa plotseling. Van oma mag Thomas niet bij opa gaan kijken, maar hij gaat toch. Thomas ziet dat opa niet meer kan dromen. Hij denkt terug aan alle dromen waar opa altijd over vertelde.

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.

Leuke e-books over reizen

Bekijk alle e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Wist je dat...

...de fietstocht van schrijver Anna Woltz meer dan honderd kilometer was? Dit was meer dan ze ooit gefietst had! Het laatste stuk vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had. 

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razenvan An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!