Jeugd | 9-12 jaar

Populaire boeken

E-books lezen op je mobiel

E-books op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. 

Werkstuk of spreekbeurt?

Naar alle onderwerpen op Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel succes!

Wat weet jij van internet?

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Op jeugdbibliotheek.nl vind je leuke weetjes, video's en informatie over mediawijsheid.

Alles over duurzaamheid

Duurzaamheid

Wil jij meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan hier boeken over duurzaamheid. Ook vind je op deze pagina handige info over duurzaamheid voor je werkstuk of spreekbeurt.

Oefen met Junior Einstein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor school. Voor alle vakken van de basisschool en zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount.

Kinderjury 2019

Kinderjury 2019 op Jeugdbibliotheek.nl

30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Bekijk de winnende boeken op de Jeugdbibliotheek. Je vindt hier ook andere boekentips van de Kinderjury!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt gebruikmaken van Yoleo.

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen

In de agenda: jeugdactiviteiten

Korting op activiteiten

Wist je dat bibliotheekleden 50% korting krijgen op een activiteit? En tot 18 jaar ben je gratis lid. Je koopt je kaartje gemakkelijk online.

Makkelijk Lezen Plein

Het Makkelijk Lezen Plein is voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen die moeite hebben met lezen of die lezen (nog) niet leuk vinden. Speciaal voor hen is er een collectie samengesteld die gericht is op leuke, grappige en spannende boeken die makkelijk te lezen zijn.

Lees meer over het Makkelijk Lezen Plein