Jeugd | 9-12 jaar

Kijk je mee terug?

Op Jeugdbibliotheek vind je alles over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is voorbij. Gelukkig kun je nog van alles bekijken. Ontdek leuke boeken over reizen, lees over Haaientanden en fiets mee met schrijver Anna Woltz.

Gouden Griffel 2019

Winnaar Gouden Griffel 2019

Het boek Zeb. van Gideon Samson is bekroond met een Gouden Griffel! In Zeb. vertellen elf kinderen uit de klas van juf Cato hun bijzondere verhaal. Bijvoorbeeld over de Zebra Ariane.

Boekensleutel 2019

Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout

Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout heeft de Boekensleutel gewonnen! Dat is een prijs die maar heel soms wordt uitgereikt, aan een bijzonder kinderboek dat opvalt.

Theater

Van muzikale voorleesvoorstelling tot vrolijke optredens. Kom gezellig langs bij ons theaterprogramma.

Workshops

Wil jij robots bouwen, leren programmeren of knutselen? Neem een vriend(in) mee en ga aan de slag!

... en meer!

Wist je dat bibliotheekleden 50% korting krijgen op een activiteit? En tot 18 jaar ben je gratis lid. Je koopt je kaartje gemakkelijk online.

Bekijk ook de andere jeugdactiviteiten!

Makkelijk Lezen Plein

Het Makkelijk Lezen Plein is voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen die moeite hebben met lezen of die lezen (nog) niet leuk vinden. Speciaal voor hen is er een collectie samengesteld die gericht is op leuke, grappige en spannende boeken die makkelijk te lezen zijn.

Lees meer over het Makkelijk Lezen Plein

E-books lezen op je mobiel

E-books op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. 

Werkstuk of spreekbeurt?

Naar alle onderwerpen op Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel succes!

Wat is mediawijsheid?

Mediawijsheid op Jeugdbibliotheek.nl

De Jeugdbibliotheek heeft leuke info over mediawijsheid voor je verzameld. En via een game kun je je Diploma Veilig Internet halen! Hoe ‘mediawijs’ ben jij eigenlijk? 

Luisterboeken

Naar de LuisterBieb op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. En luister waar en wanneer je wilt!

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen

Oefen met Junior Einstein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor school. Voor alle vakken van de basisschool en zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount, dan kun je onbeperkt oefenen.

Kinderjury 2019

Kinderjury 2019 op Jeugdbibliotheek.nl

30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Wil je weten wie er gewonnen heeft? Bekijk de winnende boeken op de Jeugdbibliotheek. Je vindt hier ook andere boekentips!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt gebruikmaken van Yoleo. Veel plezier!