Jeugd | 6-9 jaar

Uitgelicht

E-books lezen op je telefoon

E-books op Jeugdbibliotheek.nl

De Jeugdbibliotheek heeft ook veel boeken als e-book. E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. Lekker makkelijk!

Werkstuk maken

Werkstuk maken op Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een informatie voor je werkstuk? De Jeugdbibliotheek helpt je graag. Kijk maar eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. 

Winnaars Zilveren Griffel

Winnaar Zilveren Griffels 2019

Het boek Vosje van Edward van de Vendel en Droomopa van Dolf Verroen hebben een Zilveren Griffel gewonnen! Meer weten over deze boeken? Lees snel verder.

Boeken op AVI-niveau

Naar alle AVI-niveaus op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je je leesniveau? Dan is het een stuk makkelijker om een boek te zoeken dat bij je past. Zo vind je boeken die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn!

LuisterBieb

Naar de LuisterBieb op Jeugdbibliotheek.nl

Boeken kun je niet alleen lezen, maar ook luisteren. Zoek snel een leuk luisterboek uit! Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. 

Oefen voor school met Junior Einstein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen en Rekenen. Superhandig dus. Log in met je Bibliotheekaccount.

Kinderjury 2019

Kinderjury op Jeugdbibliotheek.nl

30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Wil je weten wie er gewonnen heeft? Bekijk de winnende boeken op deze pagina. Je vindt hier ook andere boekentips!

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen

Theater in de Bieb

Van muzikale voorleesvoorstelling tot vrolijke optredens. Kom gezellig langs bij ons theaterprogramma. 

Workshops in de Bieb

Wil jij robots bouwen, leren programmeren of knutselen? Neem je vriendje of vriendinnetje mee en ga aan de slag!

... en nog veel meer!

Wist je dat bibliotheekleden 50% korting krijgen op een activiteit? En tot 18 jaar ben je gratis lid. Je koopt je kaartje gemakkelijk online.

Bekijk ook de andere jeugdactiviteiten!

Makkelijk Lezen Plein

Het Makkelijk Lezen Plein is voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen die moeite hebben met lezen of die lezen (nog) niet leuk vinden. Speciaal voor hen is er een collectie samengesteld die gericht is op leuke, grappige en spannende boeken die makkelijk te lezen zijn.

Lees meer over het Makkelijk Lezen Plein