Workshop: upcycling

19 november 2017, van 13:15 tot 17:15 | Stadsplein

Kosten: Lid €50 | Niet-Lid €60 * incl. stoeltje t.w.v. €25 en gebruik van alle materialen

Pimp een vintage kleuterschoolstoeltje met robotsjablonen voor je (klein)kind.

Upcycling is het proces om van iets ouds iets nieuws te maken: afgedankte materialen of voorwerpen hergebruiken op een creatieve manier.

Zo zijn meubels weer mooi en begeerlijk te maken door ze op een leuke manier te illustreren. Susanne Engels van Pippi-Lotta illustrated Furniture beheerst deze techniek als geen ander. We hebben haar gevraagd een workshop geven in de techniek van meubels illustreren. 

Om het illustreren van meubels onder de knie te krijgen ga je werken met robotsjablonen en vintage kleuterschoolstoeltjes. Er is gekozen voor robotsjablonen vanwege het thema Robotica van Nederland Leest in november. Het vintage kleuterschoolstoeltje die je gaat illustreren zit bij de prijs voor deze workshop inbegrepen en mag je dus mee naar huis nemen!

Aan het eind van deze workshop hebben de deelnemers leren sjabloneren op hout met acrylverf. Susanne zal verschillende sjablonen, in allerlei soorten, maten en stijlen, meenemen, zodat elke deelnemer na de workshop de deur uitloopt met een uniek kunstwerkje, dat een ereplaats verdient in de kamer van een (klein)kind.

Kijk op Pippa-lotta.nl voor inspiratie en informatie.

Iedere deelnemer ontvangt een instructiemapje waarin alle stappen worden uitgelegd. Dit mapje mag worden meegenomen naar huis. 
Maximaal 8 deelnemers. 

OUDE meubels, NIEUW design. DUURZAAM  | MILIEUVRIENDELIJK | CREATIEF