Kenniscafé: Stress to Impress

28 januari 2018, van 11:30 tot 12:30 | Stadsplein

Kosten: €4,50 (leden) | €9 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maar liefst 8 op de 10 jongeren in Nederland geven aan prestatiedruk te ervaren. Wanneer wordt prestatiedruk ongezond?

Een deadline halen op je werk, de beste cijfers halen op school, vaak naar de sportschool en nog even een perfecte post op sociale media zetten: veel jonge mensen ervaren prestatiedruk.

Kom naar het Kenniscafé en bekijk de documentaire Stress to impress over prestatiedruk onder jongeren. Erna is er ruimte om in gesprek te gaan met de makers en elkaar. 

In de documentaire Stress to impress onderzoeken millenials Sanne (23), Tom (22) en Alain (25) prestatiedruk in hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? In Stress to Impress wordt het probleem 'prestatiedruk' onder de loep genomen en wordt je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag. 

Sanne Kooiman
Stress to impress is tweede grote project van de film-, en documentaire maker Sanne Kooiman (22 jaar). Haar eerste documentaire 'To my Loved Ones' ging over depressie. Door Sanne’s eigenzinnige documentaire stijl is haar werk populair bij jongeren en is ze veel te zien in de media om over haar projecten te praten. Sanne Kooiman zal bij het Kenniscafé aanwezig zijn om met het publiek in gesprek gaan over het onderwerp prestatiedruk.

Herken je prestatiedruk bij jezelf, bij mensen in je omgeving of als ouder bij je kind? En wil je er meer over weten? Kom dan zondag 28 januari om 11.30 uur naar het kenniscafé.

Kenniscafé
In het Kenniscafé laten wij sprekers aan het woord over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen. Bij de informele bijeenkomsten is er volop ruimte voor eigen inbreng.

Quotes uit de documentaire:

Carolien (21): “Ik denk dat ik de reacties en likes altijd heel belangrijk heb gevonden. Dat ik dacht van als ik veel reacties en likes krijg, dan ben ik wel een leuk persoon.”

Jeroen, auteur van De Prestatiegeneratie (26): “Omdat iedereen alleen zijn beste ervaringen deelt, lijkt het wel alsof jouw leven supersaai is.”

maandvandespiritualiteit.nl

Andere activiteiten in de Maand van de Spiritualiteit

 • GEANNULEERD Get Up! – kies je eigen weg

  Eveline Praal (28) neemt zelfhulpboeken onder de loep en vertelt als ervaringsdeskundige in een interactieve lezing over zingeving, geluk en opnieuw beginnen.

  Van 13:30 tot 15:00

  Stadsplein

  zo 28 jan

 • GEANNULEERD Oomen stroomt over

  Francine Oomen heeft wegens een gezondheidsprobleem voor deze lezing moeten afzeggen. De lezing is verplaatst naar vrijdag 8 juni 2018.

  Van 20:00 tot 21:30

  Stadsplein

  vr 09 feb