Kenniscafé: Stress to Impress

28 januari 2018, van 11:30 tot 12:30 | Stadsplein

Kosten: €4,50 | €9

Documentaire en gesprek met de makers over prestatiedruk bij jongeren. Is er iets tegen te doen? Deel je mening!

Een deadline halen op je werk, de beste cijfers halen op school, vaak naar de sportschool en nog even een perfecte post op sociale media zetten: veel jonge mensen ervaren prestatiedruk.
In de documentaire Stress to impress onderzoeken millenials Sanne (23), Tom (22) en Alain (25) prestatiedruk in hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? In Stress to Impress wordt het probleem 'prestatiedruk' onder de loep genomen en wordt je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag. 

Sanne Kooiman
Stress to impress is tweede grote project van de jonge documentairemaakster Sanne Kooiman. Haar eerste documentaire My Loved Ones ging over depressie. Onder die naam (www.tomylovedones.nl) is er ook een jongerenplatform opgericht dat documentaires en (social media) campagnes maakt over maatschappelijke thema’s rondom jongeren. 
Sanne kooiman zal bij de vertoning van de documentaire aanwezig zijn en naderhand met het publiek in gesprek gaan over het onderwerp prestatiedruk.

Kenniscafé
In het Kenniscafé laten wij sprekers aan het woord over maatschappelijke onderwerpen. Op de informele bijeenkomsten is er volop ruimte voor eigen inbreng.

Quotes uit de documentaire:

Carolien (21): “Ik denk dat ik de reacties en likes altijd heel belangrijk heb gevonden. Dat ik dacht van als ik veel reacties en likes krijg, dan ben ik wel een leuk persoon.”

Jeroen, auteur van De Prestatiegeneratie (26): “Omdat iedereen alleen zijn beste ervaringen deelt, lijkt het wel alsof jouw leven supersaai is.”