Schrijvers Live: Laura van der Haar & Alex Boogers

15 maart 2018, van 19:30 tot 22:30 | Stadsplein Amstelveen

Kosten: €10 (leden) | €12,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijvers Live Amstelveen Boekenweek 2018

De Boekenweek 2018 wordt in Amstelveen gevierd met een avondvullend tweeluik rond bestsellerauteur Alex Boogers en debutante Laura van der Haar. Zangeres Lorrèn omlijst de avond muzikaal. De organisatie is in handen van boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland.

Alex Boogers (1970) is uitgegroeid tot een bestsellerauteur met een grote schare fans. In de boeken van Boogers gaan de karakters vaak letterlijk en figuurlijk vechtend door het leven. Daarnaast heeft literatuur niet zelden een hoofdrol als een venster op een beter leven. Alex Boogers schrijft verhalen vol indringende tegenstelling en levensechte karakters. De Rotterdamse auteur brak door bij het grote publiek met de roman Alleen met de goden, welke in 2015 verscheen. Het boek won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 en werd genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Ook zijn nieuwe roman Onder een hemel vol sproeten is goed ontvangen. Boekhandelaar Remco Houtepen van Libris Venstra noemt het ‘een Boogers in het kwadraat’ en we zijn daarom bijzonder verheugd dat hij over dit boek en zijn schrijverschap komt vertellen.

Laura van der Haar (1982) mag je gerust veelzijdig noemen. Ze is schrijfster, dichteres, radiomaakster en archeologe. Ze won het Nederlands kampioenschap Poetry Slam en debuteerde als dichter met de bundel Bodemdrang, met daarin een groot aantal nieuwe woorden. Ze maakt de podcast Het Volkskrantgeluid, schrijft voor De Speld, Vice, een veilinghuis en over haar hondje Takkie in de verhalenbundel ‘onze dieren’ en op Facebook. Vanavond gaat ze in gesprek met Sanne van Balen over haar debuutroman Het Wolfgetal (verschijningsdatum: 5 maart 2018), een verontrustend donkere vertelling over een vriendschap tussen twee jonge meisjes. Foto: Robin de Puy. 

Zangeres Lòrren (1992) werd als Lorren Rettich in Tel Aviv geboren. Ze trad ondermeer op bij de evenementen van Wicked Jazz Sounds en bracht twee albums uit, Land of Possibilities (2017) en Shades of Blue (2015). Op www.lorrenmusic.com krijg je een indruk van haar uitzonderlijke jazzy zangkwaliteit. Foto: Hans Speekenbrink

Sanne van Balen (1995) zal in gesprek gaan met Laura van der Haar.
Sanne studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze houdt zich bezig met het gebied tussen beeld en taal. Ze was van 2012 - 2014 gemeentedichter van Drachten en publiceerde haar werk in een bundel Volgens mij komen mijn vleugels door

 

Meer Boekenweek activiteiten met thema 'natuur'